Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης : Να απομακρυνθεί ο Διοικητής και να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
04 Ιανουαρίου 2023 / 13:19

«Ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού επιχαίρει γιατί –άκουσον, άκουσον – σε ένα Νοσοκομείο με μείον 14 γιατρούς, προσλαμβάνεται ένας Παθολόγος»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απομάκρυνση του Διοικητή και άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου ζητά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με αφορμή την "ηχηρή" αποχώρηση του ψυχιάτρου Πέτρου Αργίτη:

«Ακόμη μια απομάκρυνση γιατρού, του εξαίρετου ψυχίατρου Πέτρου Αργίτη,  έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των γιατρών που έφυγαν την τελευταία διετία από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούν. Συνθήκες αυταρχισμού, ανυπόφορης απαξίωσης των επιστημόνων, εξοργιστικής εκθεμελίωσης της δημόσιας υγείας.

Άξιος ο μισθός του Διοικητή κ. Ρουμπάτη!  Κατάφερε με «τα έργα και τις ημέρες του» να αναδειχθεί σε ικανό συνεργάτη της κυβέρνησης των «αρίστων» που στόχο έχουν την παράδοση των δομών υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τραγική ειρωνεία:

Την ώρα που το Νοσοκομείο μετρά πληγές ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού επιχαίρει γιατί –άκουσον, άκουσον – σε ένα Νοσοκομείο με μείον 14 γιατρούς, προσλαμβάνεται ένας Παθολόγος!
 
Εγκαίρως προειδοποιήσαμε, φωνάξαμε, δημοσιοποιήσαμε, καταγγείλαμε με ερωτήσεις στη Βουλή, αναφορές και επιστολές ότι με μαθηματική ακρίβεια το Νοσοκομείο Κέρκυρας οδηγείται σε πλήρη απαξίωση. Δεν μίλησε κανείς όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου διέπραξε την μέγιστη απρέπεια να μην προσκομίσει τα επίσημα έγγραφα των συνεδριάσεων που αιτήθηκε ο βουλευτής.

Ελάχιστοι διαμαρτυρήθηκαν όταν ο κ. Ρουμπάτης έδωσε αναλώσιμα του Νοσοκομείου σε δομές εκτός Κέρκυρας, ψευδόμενος περί του αντιθέτου, όταν έκανε επιλεκτική ενημέρωση για τα στοιχεία της πανδημίας στο νησί, όταν η διοίκησή του διέρρεε προσωπικά δεδομένα και απαξίωνε δημοσίους λειτουργούς της υγείας, όταν έσερνε σε δικαστικές διαμάχες εργαζόμενους.
 
Εγκαίρως και συνεχώς προειδοποιήσαμε και ζητήσαμε την παραίτησή του. Πολλές από τις μάχες που δώσαμε ήταν μοναχικές, σε μερικές μάλιστα λοιδορηθήκαμε, ώσπου σήμερα, κάποιοι από τους κομματικούς συνοδοιπόρους του κ. Ρουμπάτη θυμήθηκαν, εκ των υστέρων και ενόψει εκλογών, ότι το Νοσοκομείο νοσεί.
  
Σήμερα λοιπόν εμείς που είμαστε εξαρχής και με κάθε κόστος ταγμένοι στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του συμφέροντος των πολιτών τούτου του τόπου, χωρίς περιστροφές ζητάμε από όλους να πάρουν θέση. Όλοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο, όσοι εκπροσωπούν φορείς πρέπει απαραιτήτως να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προστατέψουν το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
 
Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Απομάκρυνση Ρουμπάτη και της διοίκησής του τώρα, καμία ανοχή στις κυβερνητικές επιλογές στην υγεία που έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας, να μην έχουμε επάρκεια φαρμάκων και –κυρίως- άμεση στελέχωση, κατά προτεραιότητα, του Νοσοκομείου Κέρκυρας».