Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση στην Αθήνα για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα

Χαμόγελο του Παιδιού
27 Δεκεμβρίου 2022 / 10:37

«Παρασκευή 30/12/2022 στις 10:30 π.μ. λέμε τα δικά μας κάλαντα έξω από το Υπουργείο Εργασίας»

ΑΘΗΝΑ. Με αφορμή το κλείσιμο της δομής του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Κέρκυρα, μαζικοί φορείς καλούν σε κινητοποίηση στις 30 Δεκεμβρίου στις 10.30πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων με αφορμή το θέμα αυτό, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Δεν ανεχόμαστε
  • Τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» της Κέρκυρας να κακοποιούνται για μία ακόμη φορά με το κλείσιμο της δομής και μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς
  • Ο μικρός Βασιλάκης να χάνει τη ζωή του στις Σέρρες μέσα στην αυλή του σχολείου του, γιατί απλά βόλευε να είναι σε εργολάβους η συντήρηση του σχολείου,
  • Τις προάλλες μια δωδεκάχρονη στον Κολωνό να πέφτει κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμού και μαστροπείας στα χέρια «ευυπόληπτων» πολιτών, επειδή η οικογένειά της ήταν σε μεγάλη φτώχεια και ανέχεια χωρίς καμία κοινωνική στήριξη
  • Τα παιδιά να κακοποιούνται μαζικά και να εξαναγκάζονται και σε παιδική εργασία στην «Κιβωτό του μαρτυρίου» του κατά τα άλλα «Αγίου Αντωνίου», των ΜΜΕ και του συστήματος.
  • Ένα 16χρονο παιδί που είναι Ρομά και μεγαλώνει σ’ ένα συνοικισμό χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, απουσία κάθε κρατικής υπηρεσίας ακόμα και σχολείου να βρίσκεται με μία σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι επειδή έκλεψε 20€ βενζίνη και ο εκτελεστής-αστυνομικός να αφήνεται ελεύθερος.
  • Τα παιδιά του έβδομου θαλάμου που διαχειριζόταν η ΜΚΟ των χωριών SOS στο αναρρωτήριο Πεντέλης, να εκδιώκονται και να απολύονται οι εργαζόμενοι επειδή η ΜΚΟ αποφάσισε «να επενδύσει σε άλλο κοινωνικό τομέα». Ενώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής φιλοξενούνται πάνω από 70 παιδιά με εισαγγελική εντολή χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας γιατί έχουν κλείσει οι πτέρυγες στις δημόσιες δομές και δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν.
  • Παιδιά με αναπηρίες να μην μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν και τα νοσοκομεία έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της ιδιωτικοποίησης.
  • Παιδιά με αναπηρίες εκατό μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να μη βρίσκουν ακόμα σχολείο να πάνε λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος μεταφοράς και των ελλείψεων προσωπικού, ενώ τα περισσότερα ειδικά σχολεία είναι από επικίνδυνα έως ακατάλληλα.
Παγώνει κάθε μέρα το «χαμόγελο στα χείλη των παιδιών» μπροστά στις κάμερες που τα παρακολουθούν, στα διάφορα «σπίτια της περίφημης ΜΚΟ»,  λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Σπίτια» κατά τα άλλα και όχι δομές  όπως διατείνεται ο ατζέντης του «Χαμόγελου» περιδιαβαίνοντας τα διάφορα κανάλια.
Στοιβαγμένα σε «σπίτια» βρεφάκια μέχρι έφηβοι 18 και 20 χρονών, χωρίς το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, πολύ περισσότερο επιστημονικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα την ηλικία  και τις ειδικές ανάγκες τους».

«Και επειδή, το καλύτερο δώρο για όλα τα παιδιά είναι ο αγώνας για μια κοινωνία με αγάπη, ζεστασιά, απαλλαγμένη από τη φτώχεια, εξαθλίωση, ρατσισμό, την Παρασκευή 30/12/2022 στις 10:30 π.μ. λέμε τα δικά μας κάλαντα έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία όλων των παιδιών».


Την κινητοποίηση διοργανώνουν και καλούν:
 
-Σωματείο Εργαζομένων Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ»
-Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α)
-Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
-Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων
-Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής
-Επιτροπή αγώνα εργαζομένων σε Μ.Κ.Ο. (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι)
-Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων