Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Μία δομή με τεράστια κοινωνική παρουσία έβαλε λουκέτο»

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
18 Ιουλίου 2024 / 15:28

Μήνυμα Μπιάγκη για το κλείσιμο της δομής του «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Παρά τον γενικό ξεσηκωμό που είχε προκαλέσει η είδηση περί «λουκέτου» στη δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Κέρκυρα και τη σύσσωμη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο αίτημα να μην αλλάξει η μορφή λειτουργίας της δομής στους Μαγουλάδες, πριν από μέρες γίναμε μάρτυρες του επιλόγου του δράματος στο σήριαλ χωρίς να ανοίξει «μύτη» σε τοπικό επίπεδο.

Με κυβερνητικές αποφάσεις που απορρέουν από τον νόμο Μιχαηλίδου, ήδη έξι παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή μεταφέρθηκαν εκτός Κέρκυρας, ενώ δρομολογείται η αλλαγή της χρήσης σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, γεγονός για το οποίο μας είχε προϊδεάσει ο κ. Γιαννόπουλος. Σε τούτες τις εξελίξεις ήταν αντίθετη η κοινωνία και οι φορείς της, οι οποίοι στο σύνολό τους δήλωναν πανέτοιμοι να βοηθήσουν στην προσπάθεια για συνέχιση της λειτουργίας της δομής σε νέο κτήριο. Οι εργαζόμενοι της δομής δηλώνουν την πλήρη άγνοιά τους για την εξέλιξη, ενώ οι τοπικοί φορείς, δήμοι και περιφέρεια σιωπούν και σφυρίζουν αδιάφορα, παρότι στο παρελθόν… πρωτοστάτησαν για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γνώριζαν οι τοπικοί φορείς για όσα αποφασίστηκαν για τη δομή στους Μαγουλάδες ή δεν τους ανακοινώθηκε τίποτα; Κι αν δεν ενημερώθηκαν γιατί δεν διαμαρτύρονται στο άκουσμα της είδησης; Ή μήπως γνώριζαν και σιωπούν, οπότε ουσιαστικά συνέργησαν στο έγκλημα; Για ποιο λόγο λοιπόν εκείνες οι φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και συσκέψεις, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και οι επαναστατικές διαμαρτυρίες;

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις της Υπουργού κ. Μιχαηλίδου, τις καθησυχαστικές δηλώσεις του «κυβερνητικού» Βουλευτή, τις δεσμεύσεις όλων των φορέων ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια, μια δομή με τεράστια κοινωνική παρουσία και ουσιαστικό αποτύπωμα έβαλε λουκέτο με τις ευλογίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Για άλλη μια φορά η Κέρκυρα και οι απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας τέθηκαν στο περιθώριο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ