Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Ποταμού στην Λισαβόνα για το Erasmus+

Erasmus
22 Δεκεμβρίου 2022 / 12:23
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η Τερψιχόρη Νικολαϊδου, η Μαρία Γεωργιάδου και η Ιωάννα Αρμένη ταξίδεψαν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας 11 - 17/12/2022, για να παρακολουθήσουν το δεύτερο πρόγραμμα του Erasmus+, με τίτλο «Cultivating Futures - Environmental Education, small actions with big impacts».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η κινητικότητα του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  με τρεις εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών. Η Τερψιχόρη Νικολαϊδου, η Μαρία Γεωργιάδου και η Ιωάννα Αρμένη ταξίδεψαν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας 11 - 17/12/2022, για να παρακολουθήσουν το δεύτερο πρόγραμμα του Erasmus+, με τίτλο «Cultivating Futures - Environmental Education, small actions with big impacts».



Κύρια θέματα του προγράμματος ήταν η κλιματική αλλαγή, τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της αλλαγής των προσωπικών επιλογών, η ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος, η ευαισθητοποίηση όλων και η σημασία που έχει πια να ζει κανείς σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον. 

Το πρόγραμμα είχε στόχο την επιμόρφωση των εκπ/κών και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους με εμπειρίες, τεχνικές και δεξιότητες που στη συνέχεια θα μοιραστούν και θα εφαρμόσουν με τους μαθητές τους στο σχολικό περιβάλλον.
Δόθηκαν προτάσεις μέσω δραστηριοτήτων και εργαστηρίων για πράσινες πρακτικές, (εναλλακτικοί τρόποι επιλογής κινητικότητας, βιώσιμων τροφών, καλλιέργειας λαχανόκηπου στο σχολείο, αλλαγή χρήσης αντικειμένων).

Τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής της ιδέας της μηδενικής σπατάλης στην καθημερινότητα και οι τρόποι για να πετύχει, αξιοποιώντας ό,τι περισσεύει χωρίς να πετιέται.

Εκτός από την Ελληνική ομάδα, στο δεύτερο πρόγραμμα Erasmus+  συμμετείχαν επίσης εκπ/κοί από τη Γαλλία και την Ισπανία. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν πολύ ζεστό και φιλικό και η συμμετοχή όλων ενεργή και αβίαστη με  αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Το  πρόγραμμα περιείχε επίσης επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και σημαντικά αξιοθέατα της Λισαβόνας που εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες. Η άρτια οργάνωση του προγράμματος  και η εκτέλεση του σεμιναρίου, οφείλεται στην εισηγήτρια του προγράμματος Joanna Conde.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.