Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο για την πληροφοριακή και ψηφιακή παιδεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ERASMUS+
21 Ιανουαρίου 2024 / 13:21

Από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + έργου BRIDGE

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Στο πλαίσιο του Erasmus+ έργου BRIDGE (https://bridgeinfoliteracy.eu/την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, ώρα 18.00-20.00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας zoom) Σεμινάριο για την «Πληροφοριακή και Ψηφιακή Παιδεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Υποστήριξη της Κριτικής Σκέψης και των Ευρωπαϊκών αξιών Ισότητας». 
Υποστηρικτικό υλικό 
θα διατεθεί στους συμμετέχοντες / συμμετέχουσες.

H εκδήλωση είναι δωρεάν, ανοιχτή σε όλους (κατόπιν εγγραφής) και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για την παρακολούθηση του Σεμιναρίου-μαθήματος απαιτείται ΕΓΓΡΑΦΗΠαρακαλώ να εγγραφείτε στον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBC4p0dyhn6wfoHwI7vk6uF9u10d_f64s5EY4BpTrKOP22sg/viewform

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

18.00-18.15: Εισαγωγή-παρουσίαση του Προγράμματος BRIDGE
18.15-18.55: Παρουσίαση της εκπαιδευτικής Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης “BRIDGE” (https://bridgeinfoliteracy.eu/)
18.55-19.05:
 Διάλειμμα
19.05-19.40: Σχέδιο Μαθήματος και Μεθοδολογία αξιοποίησης εκπαιδευτικών πληροφοριακών πόρων
19.40-20.00: Συζήτηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τους:
Πέτρο Κωσταγιόλα, Αναπληρωτή Καθηγητή και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο -
Κωνσταντίνα Μαρτζούκου, Aναπληρώτρια Καθηγήτρια, Robert Gordon University, Aberdeen, Μεγάλη Βρετανία –
Χριστίνα Μπάνου, Καθηγήτρια, ΤΑΒΜ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο –
Χαρίλαο-Στυλιανό Λαβράνο, Διδάκτορα του Ιονίου Παν/μίου και εκπαιδευτικό,
καθώς και τους εκπαιδευτικούς Παύλο Κώτση, Παρασκευή Πεταλά και Αγγελική-Κωνσταντίνα Τριάντου.

Για το Πρόγραμμα Erasmus+ με ακρωνύμιο "BRIDGE"
Το Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+ με ακρωνύμιο "BRIDGE" στοχεύει στην  ενίσχυση της Πληροφοριακής και ψηφιακής Παιδείας των εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της υποστήριξης της κριτικής σκέψης και των Ευρωπαϊκών αξιών στην Α/θμια Εκπαίδευση.

Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος BRIDGE είναι η Καθηγήτρια Dora Sales-Salvador από το πανεπιστήμιο Universitat Jaume I (UJI), στην Castellon de la Plana, στην Ισπανία. Στο πρόγραμμα συμμετέχει Ομάδα Ερευνητών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Πέτρο Κωσταγιόλα, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στην Ομάδα Έργου του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχουν η Καθηγήτρια του ΤΑΒΜ κα Χριστίνα Μπάνου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ και ιδρυματικός συντονιστής του Προγράμματος Erasmus+ κ. Ιωάννης Καρράς, η Aναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Μαρτζούκου, Robert Gordon University, Aberdeen - Μεγάλη Βρετανία, ο Δρ. Χαρίλαος-Στυλιανός Λαβράνος – διδάκτωρ του Ιονίου Παν/μίου και εκπαιδευτικός, καθώς και οι εκπαιδευτικοί κκ. Παύλος Κώτσης, Παρασκευή Πεταλά και Αγγελική-Κωνσταντίνα Τριάντου. Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια και φορείς είναι οι ακόλουθοι: Università degli Studi di Genova, Ιταλία - Oulu University, Φιλανδία - Cankaya Universitesi Vakfi και Haceteppe University,Τουρκία και επίσης οι επιστημονικές εταιρείες InformAll και SP4IL από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2024 και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοικτής διαδικτυακής πολυγλωσσικής εκπαιδευτικής πύλης για την πληροφοριακή και την ψηφιακή παιδεία, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα είναι διαθέσιμοι ψηφιακοί εκπαιδευτικοί πόροι, καλές εκπαιδευτικές πρακτικές καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι παιδικής λογοτεχνίας.