Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Erasmus Student Network στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Erasmus Student Network
11 Αυγούστου 2023 / 16:58

Τα μέλη του είναι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με στόχο τη διευκόλυνση των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών Erasmus

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Για πρώτη φορά απέκτησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Erasmus Student Network (ESN). TO ESN-IU είναι ένας Σύλλογος (Δίκτυο) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα μέλη του οποίου είναι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με στόχο τη διευκόλυνση των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών Erasmus του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχοντας σαν μότο το “Φοιτητές βοηθούν φοιτητές” (“Students helping students”).

Στις 23 Ιουλίου έγινε η ψηφοφορία για να γίνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μέλος του ESN (Erasmus Student Network). H υποψηφιότητα του Ιονίου απέσπασε μόνο θετικές ψήφους και έτσι το Ιόνιο διαθέτει πλέον ESN. Αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη διεθνοποίηση του ιδρύματος αφού ο σκοπός του δικτύου είναι να ενθαρρύνει την φοιτητική κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να παρέχει ευκαιρίες για πολιτισμική κατανόηση και αυτοβελτίωση.

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ