Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Corfu Food & Wine Festival 2023: Όπερα και Γαστρονομία

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
16 Δεκεμβρίου 2022 / 20:04

 “Χειροκροτήθηκε στην Κέρκυρα- aΑpplaudito a Corfù”

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλογικών επαγγελματικών φορέων του τουρισμού και της εστίασης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (AOCTA), μετά από πρόσκληση του προέδρου της συντονιστικής επιτροπής Βασίλη Καββαδία, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής διοργάνωσης του 5ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ.

Η επιτροπή αποφάσισε το Corfu Food & Wine Festival να διεξαχθεί τον Μάιο του 2023 με θέμα την Όπερα και τη Γαστρονομία.

Ο μουσικός πολιτισμός της Κέρκυρας, ο θρύλος του: “χειροκροτήθηκε στην Κέρκυρα- applaudito a Corfù” θα συναντήσει τη “ντίβα στην κουζίνα- το μυστικό βιβλίο μαγειρικής της Μαρίας Κάλλας” σε μία μοναδική γαστρονομική και μουσική γιορτή της Κέρκυρας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της σημαντικότερης γυναικείας μορφής της παγκόσμιας όπερας, το Φεστιβάλ θα προβάλει τη μεγάλη προσφορά της Κέρκυρας στη μουσική και ιδιαίτερα στην όπερα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Ionian Inspires, Βασίλης Καββαδίας, Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, Σπύρος Χαλικιόπουλος, Ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης (διαδικτυακή συμμετοχή), Ο Πρόεδρος της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Μουζακίτης, Ο Πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, Τάσος Ανδριώτης, Ο Πρόεδρος του ΟΚΕ και μέλος του ΔΣ της HATTA, Βασίλης Κοντός, Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας, Σίσυ Σαββάτη και Ανδρέας Γραμμένος, Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας, Σάκης Κώστας και το μέλος του ΔΣ του IonianInspires, Τάκις Αναγνωστάκος.