Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το έργο αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στο Βιρό

Βιρός
15 Δεκεμβρίου 2022 / 15:37

Το έργο, προϋπολογισμού 213.000 ευρώ θα ξεκινήσει άμεσα με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους τρεις μήνες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη σύμβαση του έργου για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην περιοχή Βιρός που είχαν προκληθεί από τον «Μπάλο» υπέγραψε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του αντιδήμαρχου Ν. Καλόγερου και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου.



Το έργο, προϋπολογισμού 213.000 ευρώ θα ξεκινήσει άμεσα με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους τρεις μήνες.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι για να φτάσει η δημοτική αρχή στην υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου, έπρεπε να προηγηθούν τεχνικές εκθέσεις αρμόδιων Υπουργείων και του ΙΓΜΕ. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν γεωλογική, γεωτεχνική και στατική έρευνα και μελέτη λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και της φύσης των κατολισθήσεων που είχαν καταγραφεί από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Μετά από μια χρονοβόρα και σύνθετη διαδικασία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβασιοποιούμε και το συγκεκριμένο έργο. Η αποκατάσταση ήταν εξ αρχής μέλημα της δημοτικής μας αρχής και ήδη έχουμε ολοκληρώσει τα έργα αποκατάστασης σε δύο ακόμη σημεία στην ευρύτερη περιοχή. Αρκετά από τα προβλήματα που άφησε ο "Μπάλος’" τα έχουμε επιλύσει. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν και ζητήματα που παρουσίαζαν ιδιαιτερότητες και απαιτούσαν ειδικές μελέτες και έρευνα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα συμβασιοποιούμε και το έργο αποκατάστασης της γέφυρας Γαστουρίου. Κλείνουμε μία-μία τις πληγές που άφησαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα».