Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκλεισε η Μ. Υδραίου το κεφάλαιο της εργολαβίας αποκομιδής των 6 εκατομμυρίων

Εργολαβία
19 Οκτωβρίου 2023 / 13:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Υδραίου: «Θα ήταν αντιδεολογικό και καταχρηστικό να δεσμεύσω τη νέα δημοτική αρχή με ένα νέο διαγωνισμό που δεν τον επιθυμεί»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέλος και τυπικά για το κεφάλαιο της εργολαβίας των 6 εκατομμμυρίων για την αποκομιδή των απορριμμάτων, για την οποία είχε σηκωθεί πολύ "σκόνη", με την προσφυγή 10 δημοτικών συμβούλων και των σωματείων εργαζομένων ΟΤΑ, η οποία τελικά δικαιώθηκε από την Αποκεντρωμένη.

Μολονότι στη συνέχεια η δημοτική αρχή προσέφυγε στην Επιτρ. του αρ.152 κατά της ακυρωτικής απόφασης και δικαιώθηκε, σήμερα η απερχόμενη Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός δεν θα προχωρήσει, καθώς θα ήταν αντιδεοντολογικό να δεσμεύσει την επόμενη δημοτική αρχή.

«Όσον αφορά τη αποκομιδή, δεν θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός τον οποίο έχουν ήδη προσβάλλει με προσφυγή μέλη της νέας δημοτικής αρχής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τον επιθυμούν. Θα ήταν αντιδεολογικό και καταχρηστικό να δεσμεύσω τη νέα δημοτική αρχή με ένα νέο διαγωνισμό που δεν τον επιθυμεί. Η νέα δημοτική Αρχή μπορεί να προχωρήσει από 1η -1-2024 στις δικές τις επιλογές» ανέφερε η Μερόπη Υδραίου.

Όσον αφορά τη μεταφορά τον απορριμμάτων πάντως, όπως τόνισε η Μερόπη Υδραίου, η σημερινή σύμβαση έχει παραταθεί μέχρι 31/12/23 και έχει κατατεθεί ήδη  αίτημα για ακόμα ένα έτος.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.