Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφτασε η ώρα των κρίσεων για τους διευθυντές σχολείων

ΚΡΙΣΕΙΣ
09 Δεκεμβρίου 2022 / 09:10

Από σήμερα μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποψηφιότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέντε χρόνια μετά από την τελευταία φορά που διενεργήθηκαν οι κρίσεις τους, ξεκινάει επιτέλους η διαδικασία για την επιλογή των διευθυντών στα σχολεία όλης της χώρας. Στην ΠΕ Κέρκυρας οι θέσεις που θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι ανέρχονται συνολικά στις 86 και αφορούν σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ΕΕΕΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητάς τους στη διαδικτυακή πύλη https://schooldirectors.minedu.gov.gr. από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. 

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, η διαδικασία αναμένεται να «τρέξει» πολύ γρήγορα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών στις σχολικές μονάδες το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα έχουν προκηρυχθεί στο μεταξύ εκλογές, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση όλες οι διαδικασίες θα «παγώσουν».

Μικρές αλλαγές

Η διεξαγωγή πάντως των κρίσεων που ούτως ή άλλως πραγματοποιούνται με μεγάλη καθυστέρηση κι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει δημιουργεί ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τον προγραμματισμό και τη λειτουργία σχολείων από πιθανό «ντόμινο» μετακινήσεων στα σχολεία.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Αγγελόπουλο οι αλλαγές που θα υπάρξουν θα είναι πολύ μικρές. «Οι περισσότεροι διευθυντές θα παραμείνουν στη θέση τους και εκεί όπου θα υπάρξουν ανακατατάξεις τα πρόσωπα που θα αναλάβουν διευθυντές γνωρίζουν πολύ καλά τις διαδικασίες», ανέφερε ο ίδιος.

Στην Κέρκυρα οι θέσεις διευθυντών είναι 37 στα γυμνάσια και στα λύκεια και 49 στα δημοτικά (μαζί με το Σχολικό Κέντρο Παξών). Η θητεία των νέων διευθυντών που θα προκύψουν είναι τετραετής, ενώ ξεκινά με την τοποθέτησή τους και λήγει την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους.

Η διαδικασία

Οι σχετικές προκηρύξεις για την επιλογή των Διευθυντών αναρτήθηκαν χθες στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από σήμερα εκκινείται η διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης με τη χρήση των κωδικών TAXISnet.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ