Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ κερνά παραδοσιακούς λουκουμάδες στο κτίριο της Νομαρχίας

Αγροδιατροδική Σύμπραξη ΠΙΝ
08 Δεκεμβρίου 2022 / 22:55
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Παρασκευή 9 Δεκέμβριου 2022, 12:00 με 15:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, θέλοντας να τιμήσει την εορτή του Αγ. Σπυρίδωνα, στις 12 Δεκεμβρίου 2022, πολιούχου της Κέρκυρας, κερνούν παραδοσιακούς λουκουμάδες την Παρασκευή 9 Δεκέμβριου 2022, 12:00 με 15:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία).

 Ένα έθιμο «τηγανίτες τ’Αγιού», που έχει τις ρίζες του βαθιά στα ενετικά χρόνια της κατοχής του νησιού, με βενετσιάνικη συνταγή που υιοθετήθηκε και συνεχίζεται έως σήμερα κρύβοντας τα δικά της μυστικά.

Η παράδοση θέλει το έθιμο να ξεκινά την παραμονή της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα και να κορυφώνεται ανήμερα. Η εν λόγω εκδήλωση θα γίνει Παρασκευή, εργάσιμη ημέρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζόμενων και των πολιτών.
«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναβιώνει και συμμετέχει σε μία σειρά από έθιμα τα οποία προέρχονται από τα βάθη της ιστορίας του τόπου μας.

Η ιστορία ενός τόπου είναι παράγοντας τόνωσης της οικονομίας και δυνατότητα προώθησης και προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας μας. Χρόνια Πολλά σε όλους, να μας έχει ο Άγιος μας καλά!» ανέφερε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ.Νικόλαος Μουζακίτης.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.