Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. απαντά στη Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Νίκος Μουζακίτης
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:53

«Ένα μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λοιπόν, η ΛΑΣΥ, επιλέγει να ξεκινήσει το βρώμικο πόλεμο βάλλοντας τη λειτουργία του εκλεγμένου δημοκρατικού οργάνου»

Η ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων έβγαλε ανακοίνωση για το - ματαιωθέν λόγω έλλειψης απαρτίας - Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο, μεταξύ άλλων- μου επιτίθενται προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς με ως ψεύτη, ανήθικο, εχθρικό, υπεύθυνο για την υποβάθμιση του οργάνου του Π.Σ., αυταρχικό και πολλά άλλα.

Αναφέρουν, δε, ότι στα 4 χρόνια της προεδρίας μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ερμήνευα κατά το δοκούν τον – υποχρεωτικό εκ του νόμου- κανονισμό λειτουργίας του, και δεν τηρούσα τα χρονικά όρια των εισηγήσεων, δευτερολογιών κλπ των παρατάξεων.  

Ένα μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λοιπόν, η ΛΑΣΥ, μη έχοντας, προφανώς, άλλα επιχειρήματα για τη διεκδίκηση ψήφων, επιλέγει να ξεκινήσει το βρώμικο πόλεμο βάλλοντας τη λειτουργία του εκλεγμένου δημοκρατικού οργάνου, στο οποίο εκπροσωπούν τους πολίτες.

Είναι γνωστή η τακτική τους ως προς τη πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η οποία, ενόψει και των εκλογών- γίνεται απροκάλυπτα, δίχως ηθικούς φραγμούς, ακροβατώντας σε όρια επικίνδυνου λαϊκισμού.

Η «αλά καρτ» ερμηνεία του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι άλλωστε, το φόρτε τους. Αν πράγματι θεωρούν ότι το Συμβούλιο δε λειτουργούσε ως έπρεπε, για ποιο λόγο δεν κατέθεσαν εδώ και 4 χρόνια πρόταση μομφής στην προεδρία ;  

Η αλήθεια, ευτυχώς, είναι καταγεγραμμένη και στη διάθεση κάθε συμπολίτη μας, στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων. Η φωνή της ΛΑΣΥ δε φιμώθηκε ποτέ, αντίθετα δινόταν άπλετος χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις, οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις τους. Όπως και δεν πρόκειται ουδέποτε, μέχρι και τη λήξη της θητείας της παρούσης Περιφερειακής Αρχής να φιμωθεί καμία δημοκρατική φωνή.

Σε ο,τι αφορά στους επαίσχυντους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, χαρακτηρισμοί που δεν αρμόζουν σε κανέναν άνθρωπο που τηρεί με σεβασμό και δημοκρατική συνείδηση το ρόλο που κατέχει σε ένα εκλεγμένο Όργανο, ας αναλογιστούν πόσο κακό μπορούν να προκαλέσουν τα ψεύδη τους.

Επιλέγω να πορευτώ με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα και σύμπνοια και απαξιώ να πέσω στο τόσο χαμηλό επίπεδο που τοποθέτησε η ΛΑΣΥ τον πολιτικό της λόγο και τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. 

Άλλωστε, μετράμε πια αντίστροφα για τις μέρες που οι συμπολίτες μας θα κάνουν την επιλογή: Λαϊκισμός και συκοφαντίες ή σοβαρότητα και ουσιαστικά έργα. 

 

Με εκτίμηση.  

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Νικόλαος Μουζακίτης