Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι διαιτητές θα ελέγχουν τις επικαλαμίδες των ποδοσφαιριστών

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
08 Δεκεμβρίου 2022 / 16:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Μέξα, πριν δέκα μέρες στο ματς Όλυμπος-Ολυμπιάδα η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση που επικεντρώνεται στη σωστή επιλογή των καλαμίδων, που υποχρεωτικά πρέπει να φοράει ένας ποδοσφαιριστής για να πάρει μέρος σε αγώνα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Μέξα, πριν δέκα μέρες στο ματς Όλυμπος-Ολυμπιάδα η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση που επικεντρώνεται στη σωστή επιλογή των καλαμίδων, που υποχρεωτικά πρέπει να φοράει ένας ποδοσφαιριστής για να πάρει μέρος σε αγώνα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν τον άτυχο 17χρονο Βασίλη, ο τραυματισμός του άτυχου ποδοσφαιριστή, κάταγμα κνήμης περόνης, δεν θα ήταν τόσο σοβαρός, αν φόραγε τις σωστές.

Το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης των επικαλαμίδων έχει καθιερωθεί πριν 30 χρόνια περίπου και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για να προστατεύει το πόδι κάτω από το γόνατο και ως τον αστράγαλο. Πρέπει κάθε ποδοσφαιριστής να φορά και τις κατάλληλες και όχι απλά «κάποιες» καλαμίδες για να μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνα. Η Ένωση με ανακοίνωση της εφιστά την προσοχή τω ομάδων σε αυτό και μάλιστα προγραμματίζει και ελέγχους από τους διαιτητές στους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται.  

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ για τις επικαλαμίδες

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι επικαλαμίδες πρέπει να καλύπτουν όλο το πόδι, από τον αστράγαλο έως και κάτω από το γόνατο. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο τραυματισμός του άτυχου ποδοσφαιριστή μας, δεν θα ήταν τόσο σοβαρός (κάταγμα κνήμης περόνης), εάν φορούσε τις ενδεδειγμένες επικαλαμίδες.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλες τις ομάδες να ελέγχουν τις επικαλαμίδες των ποδοσφαιριστών τους. Δίνουμε δε περίοδο προσαρμογής ούτως ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να φορούν τις σωστές επικαλαμίδες και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα δώσουμε σαφείς οδηγίες στους διαιτητές να ελέγχουν τις επικαλαμίδες των ποδοσφαιριστών και σε περίπτωση που δεν θα φορούν τις ενδεδειγμένες θα τους απαγορεύεται να αγωνιστούν.

Παρακαλούμε όλους θερμά να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα το παραπάνω μέτρο.

Να σημειώσουμε ότι ο άτυχος Βασίλης Μέξας χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας Την Τετάρτη, όλα πήγαν καλά, θα χρειαστούν όμως αρκετοί μήνες για να επανέλθει και ευχή όλων είναι να επιστρέψει σύντομα και δυνατότερος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια