Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για πρωταθλητής Κέρκυρας δυο τα φαβορί και ένα αουτσάιντερ

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
13 Μαρτίου 2024 / 15:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Γνωστό είναι ότι ο πρωταθλητής Κέρκυρας θα δώσει αγώνες μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική και υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, με φαβορί την Αναγέννηση Περιβολίου και τον ΟΦΑΜ και αουτσάιντερ τον Ιστορικό Όλυμπο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γνωστό είναι ότι ο πρωταθλητής Κέρκυρας θα δώσει αγώνες μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική και υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, με φαβορί την Αναγέννηση Περιβολίου και τον ΟΦΑΜ και αουτσάιντερ τον Ιστορικό Όλυμπο.

Μετά την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής στην Α΄ Κέρκυρας, ο ΑΟ Κέρκυρα, που έκανε σπουδαία σεζόν και ήταν στις διεκδικήτριες, απομακρύνθηκε από την κορυφή μετά την ήττα από τον ΟΦΑΜ και οι πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα είναι μόνο μαθηματικές αφού μένουν μόλις 6 αγωνιστικές ως το τέλος και με τρεις ομάδες πάνω του, θα πρέπει να συμβούν πολλά για να είναι αυτός πρώτος.

Εκτιμούμε ότι παρ΄ ότι η Αναγέννηση είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και 2 βαθμούς απόσταση από τον ΟΦΑΜ, το μεταξύ τους παιγνίδι στο Περιβόλι την 25η αγωνιστική μπορεί να βγάλει και πρωταθλητή, αλλά θεωρητικά μόνο, αφού έχουμε 4 αγωνιστικές να διεξαχθούν ως τότε. Η λογική λέει ότι η Αναγέννηση και ο ΟΦΑΜ είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, λόγω βαθμολογίας σήμερα, ενώ ο Όλυμπος είναι αουτσάιντερ αφού βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Να δούμε αναλυτικά τις υποχρεώσεις των ομάδων:

Η Αναγέννηση (51 βαθμούς) θα παίξει με Βολίδα, ΑΕ Φαιάκων, ΑΟ Κέρκυρα, Μπενίτσες εκτός έδρας και στο γήπεδό της θα αντιμετωπίσει Κεραυνό Αγ. Νικολάου και ΟΦΑΜ.

Το πρόγραμμα της είναι σχετικά δύσκολο, έχει δυο ομάδες πολύ δυνατές εκτός έδρας (ΑΟ Κέρκυρα και Μπενίτσες) και εντός τον ΟΦΑΜ που αντιμετώπισε στην έδρα της και από τον οποίο αποκλείστηκε και στο κύπελλο στα πέναλτι(1-1 κ.α.). Είναι πολύ καλή και με έμπειρους παίκτες, δίκαια βρίσκεται στην κορυφή, είναι φαβορί, αλλά θα μετρήσουν οι όποιες απώλειες έχει στα δύσκολα ματς.

Ο ΟΦΑΜ (49 βαθμούς) θα παίξει εκτός έδρας Κρόνο Αργυράδων, Αχιλλέα Νυμφών και Αναγέννηση Περιβολίου και στον Άη Μαθιά με Μπενίτσες, ΠΑΟ Σφακιανάκη και Όλυμπο. Έχει πιο εύκολο θεωρητικά πρόγραμμα από την πρωτοπόρο, βασική προϋπόθεση να μείνει στο κυνήγι της κορυφής, να φύγει αλώβητος από το Περιβόλι και να νικήσει τελευταία αγωνιστική τον Όλυμπο. Είναι μια ομάδα με βαριά φανέλα και με πολύ κόσμο που την ακολουθεί, θεωρούμε ότι είναι φαβορί όπως και η Αναγέννηση, με την οποία έχει σχεδόν ίδιες πιθανότητες να πάρει τον τίτλο.

Ο Όλυμπος (47 βαθμούς) θα παίξει εκτός έδρας με Παξούς, ΑΕ Φαιάκων, Κεραυνό Αγ. Νικολάου και ΟΦΑΜ και εντός με ΑΕ Φαιάκων και ΑΟ Κέρκυρα. Ο Ιστορικός μετά από 11 χρόνια διεκδικεί επιστροφή στην Γ΄ Εθνική, αλλά πληρώνει προς το παρόν τις δυο ήττες εντός έδρας. Και αν με την Αναγέννηση έχασε ένα ντέρμπι, δεν υπάρχει δικαιολογία η ήττα εντός από τους Παξούς που ίσως του στερήσει τον τίτλο. Πρέπει να κάνει μόνο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος, παράλληλα δε χρειάζεται να χάσει ένα ματς η Αναγέννηση και να μην κερδίσει ένα ακόμη. Δεν είναι στο χέρι του η πρωτιά, είναι αουτσάιντερ, έχοντας μάλιστα στο φινάλε του πρωταθλήματος να παίξει με τον ΟΦΑΜ στον Άγιο Ματθαίο.

Σημασία έχει όποια ομάδα και να κατακτήσει τον τίτλο, να μπορέσει μέσω των μπαράζ να βρεθεί στην Γ΄ Εθνική, να εκπροσωπήσει το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να είναι ευχή όλων μας.

 

Από το ματς του Α΄ γύρου Όλυμπος – ΟΦΑΜ 0-0 ΦΩΤΟ@ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια