Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το ωράριο μουσικής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
06 Δεκεμβρίου 2022 / 09:27

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία στα θεσμικά όργανου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για την παράταση ή μη του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός της παλιάς πόλης της Κέρκυρας μετά την υποβολή αίτησης-υπομνήματος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας.

Μετά το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, τον λόγο παίρνει σήμερα η Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.
 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ» (Παλαιόπολη Μον-Ρεπό). Στην συνεδρίαση επίσης το Σώμα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει και επί του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.φ.Η.Ο.) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. 


69 φορείς
 
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., στον ίδιο χώρο. Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν 69 φορείς (Σύλλογοι, Σωματεία κ.α) και για να μπορέσει να συνεδριάσει απαραίτητη είναι η παρουσία 36 εξ αυτών.
Για το θέμα της παράτασης του ωραρίου μουσικής έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης με ψήφους 4-3.

Η διαδικασία μετά τη γνωμοδότηση από την Επιτροπή Διαβούλευσης, θα συνεχιστεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να αποφανθεί για την παράταση ή μη του ωραρίου μουσικής μετά τις 10 το βράδυ που ισχύει για τη χειμερινή περίοδο και μετά τις 11 το βράδυ για την θερινή. Κατόπιν με τις γνωμοδοτικές αποφάσεις που θα έχει στα χέρια του από τις προηγούμενες διαδικασίες, το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει και τον τελευταίο λόγο που θα καθορίσει το τοπίο στη νυχτερινή ζωή της πόλης.
 
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ