Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχολική στέγη, μεταφορές, εξοπλισμός στη συνάντηση Γκίκα - Κεραμέως

Στέφανος Γκίκας
29 Nov 2022 / 20:45

Ο βουλευτής ζήτησε να εγκριθεί και η δημιουργία του 3ου Ειδικού Σχολείου Νότιας Κέρκυρας στο νέο κτηριακό συγκρότημα στα Βραγκανιώτικα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στην Κέρκυρα, αλλά και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των σχολικών εγκαταστάσεων, έθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κέρκυρα, όπου εγκαινίασε το νέο κτίριο του 4ου ΓΕΛ

Σε αυτό το πλαίσιο, η Υπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ, το 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, αλλά και το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
 
Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Γκίκας συζήτησε με την υπουργό για τα προβλήματα της σχολικής στέγης αλλά και το υφιστάμενο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε επιπλέον στην χρηματοδότηση των Πρότυπων ΕΠΑΛ η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπογράμμισε ότι η διευθέτηση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των νέων Πρότυπων ΕΠΑΛ.
 
Ο Στέφανος Γκίκας εστίασε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των σχολείων της Π.Ε. Κέρκυρας, με την Υπουργό να ενημερώνει ότι άμεσα θα αποσταλούν διαδραστικοί πίνακες σε κάθε Τμήμα των Λυκείων, των Γυμνασίων και της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων Δημοτικού ανά την Επικράτεια.
 
Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών, όπως και για την έγκριση της δημιουργίας και λειτουργίας του 2ου Ειδικού Σχολείου στη Βόρεια Κέρκυρα. Ζήτησε μάλιστα να εγκριθεί και η δημιουργία του 3ου Ειδικού Σχολείου Νότιας Κέρκυρας στο νέο κτηριακό συγκρότημα στα Βραγκανιώτικα, με την κα Κεραμέως να συμφωνεί.
 
Στο χαιρετισμό του, κατά την τελετή εγκαινίων του 4ου Γενικού Λυκείου, ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε την Υπουργό για το μόνιμο διορισμό 545 εκπαιδευτικών στην Π.Ε. Κέρκυρας, όπως και για τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στο νησί. Σημείωσε ότι υπάρχει μία εποικοδομητική συνεργασία, η οποία και θα συνεχιστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Αναφέρθηκε επιπλέον στο πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου, το οποίο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Σημαντική είναι επιπλέον η δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
 
Τέλος, ο κ. Γκίκας συνεχάρη τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, αφού ολοκλήρωσε μία 10ετή προσπάθεια και παρέδωσε στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ένα κτίριο που αποτελεί κόσμημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπουργός Παιδείας πραγματοποίησε σύσκεψη με θεσμικούς παράγοντες, στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νικόλαος Μουζακίτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Ζορμπάς, Μελίτα Ανδριώτη και Σπύρος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης. Συμμετείχαν επιπλέον ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Σαββίδου και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαρίλαος Αλαμάνος.
 
Επιπλέον η κα Κεραμέως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας Σπύρο Παντελιό και με την Τομεάρχη Παιδείας Έλενα Βουσολίνου.