Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απάντηση του Σωματείου Διασκέδασης και Εστίασης στον Γ. Ραιδεστινό

Σωματείο Διασκέδασης και Εστίασης
24 Nov 2022 / 16:59
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το Σωματείο, δεν δημιουργήθηκε «διασπαστικά», αλλά προκειμένου να δρα ενωτικά και πολλαπλασιαστικά, και εννοείται σε συνεργασία εφόσον κριθεί αναγκαίο, με τα λοιπά σωματεία, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα προβλήματα της Παλαιάς Πόλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον Γ. Ραιδεστινό απαντάει το Σωματείο Επαγγελματικών Διασκέδασης και Εστίασης Παλαιάς Πόλης με επιστολή του με αφορμή τα όσα εκείνος έθιξε με ανακοίνωσή του στο πλαίσιο της συζήτησης για το ωράριο μουσικής. Στις αιτιάσεις του, το Σωματείο τονίζει, ότι δεν έχει δημιουργηθεί διασπαστικά αλλά δρα ενωτικά και πολλαπλασιαστικά με την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα προβλήματα της πόλης. Ακολουθεί η επιστολή του Σωματείου:

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ & ΕΣΤΙΑΣΗΣ  ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Προς τον κ. Ραιδεστινό Γεώργιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Ραιδεστινέ,

Υπέπεσε στην αντίληψη μας, εκ δημοσιευμάτων Σας στον τοπικό τύπο ότι ορισμένα ζητήματα σχετικά με το Σωματείο μας «σας κίνησαν την περιέργεια». Επιτρέψτε μας, λοιπόν να σας διευκρινίσουμε αυτά τα θέματα, για να ξεκαθαρίσουμε κάθε πιθανή απορία σας σε σχέση με εμάς.

Το Σωματείο μας, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει επισήμως δια των εκπροσώπων μας, δεν δημιουργήθηκε «διασπαστικά», αλλά προκειμένου να δρα ενωτικά και πολλαπλασιαστικά, και εννοείται σε συνεργασία εφόσον κριθεί αναγκαίο, με τα λοιπά σωματεία, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα προβλήματα της Παλαιάς Πόλης. Στεκόμαστε δίπλα σε οποιοδήποτε Σύλλογο με τους ίδιους με εμάς στόχους και στεκόμαστε μαζί με το Σύλλογο Εστίασης. Δεν καταλαβαίνουμε την απορία σας. Είναι σαν να απορείτε γιατί μια πόλη μπορεί να έχει δύο (ή περισσότερα) ξεχωριστά σωματεία κατοίκων. Δεν μπορεί;

Γι’αυτό δημιουργηθήκαμε, για να συμβάλλουμε  στην πολιτισμική και κοινωνική ανάπτυξη της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, και στη συνέχεια όλης στην Κέρκυρας, και σας καλούμε και εσάς και όποιον μοιράζεται αυτό το στόχο σε συζήτηση, κατάθεση προτάσεων, και συνεργασία. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε αρμονικά στον τόπο μας, χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια, χωρίς να μπερδεύουμε την τήρηση του ωραρίου με την όχληση, χωρίς να συσκοτίζουμε και να περιπλέκουμε τα δίκαια κοινωνικά παράπονα, διαφορετικά οδηγούμαστε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα μέσα από μυωπικά πλαίσια. 

Εμείς προσπαθούμε με ψυχραιμία και κοινωνική ευαισθησία να προσεγγίσουμε κάθε πτυχή των προβλημάτων. Συμφέρον όλων μας είναι η αρμονική συμβίωση όλων και η τήρηση όλων των νόμιμων διατάξεων, τεθέντων από τη Διοίκηση.

Εσείς έχετε Κριθεί για το έργο σας απο την τοπική κοινωνία , επιτρέψτε και σε εμάς να κριθούμε στο άμεσο μέλλον για τη δράσεις μας.
Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες της Κερκυρας σε 2 κατηγορίες, ζητάμε ισονομία στο Δήμο μας.

Γνώμονας μας είναι η προστασία όλων των μελών της κοινωνίας μας και στοχεύουμε στην από κοινού αναζήτηση νόμιμων και ορθών λύσεων με τις Δημόσιες Αρχές, τους κατοίκους και τα λοιπά σωματεία, ώστε να εξυπηρετείται το κοινωνικό σύνολο, όχι σε κορωνίδες εντυπωσιασμού και ισοπεδωτικής διάθεσης.

Εκ του Σωματείου

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.