Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θαλάσσια πολιτιστική περιήγηση από την Ιόνιο Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού

ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ
29 Ιουνίου 2024 / 13:11

Η συμμετοχή για το κοινό είναι εντελώς δωρεάν και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΙΟΝΙΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ). Η Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού (ΙΕΠΤ) προσκαλεί το κερκυραϊκό κοινό να συμμετάσχει στην ειδική πολιτιστική περιήγηση με θέμα «Η αστική αρχιτεκτονική της Κέρκυρας, από τη θάλασσα» την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στις 14:30. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων ενημερωτικών περιηγήσεων πολιτιστικού περιεχομένου, που παρέχονται δωρεάν προς το Κοινό. Συγκεκριμένα οι περιηγήσεις αφορούν την αρχιτεκτονική της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, με την ιδιαιτερότητα ότι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά μνημεία (κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονική σημασίας, δημόσια κτίρια αρχιτεκτονικής αξίας, ενετικά οχυρά, οικία Σολωμού, οικία Καποδίστρια κ.α.) από τη θάλασσα.

Με τη χρήση σκάφους 10 ατόμων που ναυλοχεί στο λιμάνι της Κέρκυρας, παρέχεται μια μοναδική δυνατότητα τόσο σε κατοίκους της πόλης, όσο και σε επισκέπτες και τουρίστες, να δουν από μια ιδιαίτερη οπτική, ολόκληρη την παλαιά πόλη της Κέρκυρας και να λάβουν πληροφόρηση αναφορικά με την αρχιτεκτονική, αλλά και την πολιτιστική σημασία εμβληματικών κτιρίων, που κοσμούν το ιστορικό κομμάτι της πόλης της Κέρκυρας, σε συνδυασμό με μια ευχάριστη θαλάσσια εμπειρία στα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Μάλιστα η συμμετοχή για το κοινό είναι εντελώς δωρεάν και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς πολυθεματικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τον σύγχρονο άνθρωπο, το ανθρώπινο δικαίωμα στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην απρόσκοπτη κοινωνική προσβασιμότητα, το δικαίωμα διαβίωσης σε ένα φιλικό προς τον άνθρωπο περιβάλλον και στο καθολικό δικαίωμα στο πολιτιστικό αγαθό, υπό το πρίσμα του 1ου Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Festival) που διοργανώνεται στην ελληνική επικράτεια.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας αναφορικά με την επιθυμία συμμετοχής στη δράση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την πρόεδρο του Δ.Σ. της Ιονίου Εταιρείας Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Σόφη Μιχαλά στο τηλ. 6976735486.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ