Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση:«Η παράταξη Υδραίου δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα»

Εκκίνηση
24 Nov 2022 / 11:45

Ανακοίνωση της παράταξης για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που αφορά το Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την επίμαχη διαφοροποίηση ανάμεσα στα δύο ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο, υπογραμμίζει η παράταξη «Εκκίνηση», επισημαίνοντας ότι το μοναδικό θέμα από το οποίο πήρε αποστάσεις η παράταξη της Δημάρχου ήταν το αίτημα για απομάκρυνση του Διοικητή του Νοσοκομείου. «Η τύχη του Διοικητή είναι προδιαγεγραμμένη, σύντομα την ίδια τύχη θα έχουν και οι υπερασπιστές του» τονίζει η "Εκκίνηση" στην ανακοίνωσή της:      

«Οι Δημότες του νησιού περίμεναν το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει καθαρή θέση με ένα ομόφωνο ψήφισμα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο. Η Δημοτική Αρχή πιστή στην υπεράσπιση της Κυβέρνησης και των επιλογών της αποφάσισε να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής διαφοροποιείται στην ουσία μόνο στο σημείο που αφορούσε τον Ρουμπάτη.

Παραθέτουμε το επίμαχο σημείο ανάμεσα στο ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής και το ψήφισμα Μπούκα.

Ψήφισμα Δημοτικής Αρχής
«Κανόνες εργασιακής ειρήνης  και συνεργασίας διοίκησης και εργαζομένων για να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμα και αντικατάσταση προσώπων της Διοίκησης.»

Ψήφισμα Μπούκα
«Άμεση απαλλαγή εκ των καθηκόντων του διοικητή του Νοσοκομείου και αντικατάστασή του, ώστε να επανέλθει ως ένα βαθμό η εργασιακή ειρήνη στο χώρο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου, πρέπει να έχει αποδεδειγμένα προσόντα διοίκησης ενός Οργανισμού και να μη τοποθετείται στη νευραλγική αυτή θέση διότι είναι «ημέτερος».

Η παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα απέναντι σε μια κοινωνία που έχει ξεσηκωθεί για την κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο και με τις παραιτήσεις των ιατρών να έρχονται η μία πίσω από την άλλη. Η τύχη του Διοικητή είναι προδιαγεγραμμένη καθώς η κοινωνία έχει αποφανθεί, σύντομα την ίδια τύχη θα έχουν και οι υπερασπιστές του».