Τετάρτη 06.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση ανακύκλωσης συσκευών από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

ανακύκλωση συσκευών
18 Nov 2022 / 15:03

Κάδοι συλλογής λαμπτήρων, μελανοδοχείων - τόνερ, μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών- Για πέντε μέρες στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την ανακύκλωση στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, σε συνεργασία με το αντίστοιχο ΣΣΕΔ  «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ - Electrocycle».

Από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμος θα διαθέτει ειδικούς κάδους συλλογής απορριμμάτων όπως:
-λαμπτήρων,
-μελανοδοχείων - τόνερ,
-μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών,
-οικιακών μπαταριών (ηλεκτρικές στήλες).

Οι δημότες και οι πολίτες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας θα μπορούν   να επισκεφθούν το συγκεκριμένο σημείο προσωρινής χωριστής συλλογής ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού και μπαταριών και να παραδώσουν όλες τις μικροσυσκευές τις οποίες διαθέτουν και επιθυμούν να οδηγήσουν προς ανακύκλωση, να ενημερωθούν γενικότερα (με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό) σχετικά με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών τους συσκευών.

Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν και για τα μόνιμα σημεία χωριστής συλλογής  που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο, ενώ θα μπορούν να ενημερωθούν και για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής μπαταριών, που υλοποιείται στο Δήμο μας.

Και ρούχα

Με δεδομένο ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων» είναι αφιερωμένη στα Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα, τόσο οι δημότες όσο και οι μαθητές του Δήμου μας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους για ανακύκλωση και τα μεταχειρισμένα ρούχα, υποδήματα και γενικότερα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα τα οποία διαθέτουν και χρησιμοποιούν.

Υπάρχει σταθερός ειδικός κάδος χωριστής συλλογής ρούχων, παραπλεύρως του Δημοτικού Θεάτρου, δίπλα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στο οποίο μπορούν να τα απορρίψουν.

«Για 5 ημέρες η καρδιά της ανακύκλωσης θα χτυπάει στο κέντρο της Κέρκυρας. Κάθε μέρα, η ανακύκλωση κάνει όλο και πιο μεγάλα και σημαντικά βήματα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση και απαραίτητη συμμετοχή των συνδημοτών μας» αναφέρει σε δήλωση της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.