Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλσος: Με λαμαρίνες και φώτα θα ενισχυθεί η περίφραξη του εργοταξίου

Άλσος Γαρίτσας
18 Nov 2022 / 08:54

Δεσμεύτηκε ο εργολάβος ότι θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας - Ποια είναι η πρόοδος των εργασιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν σταματούν οι πολίτες να επισημαίνουν τους κινδύνους στην περίφραξη του εργοταξίου του Άλσους Γαρίτσας, με τα πρόχειρα πλέγματα που στηρίζονται σε αιχμηρές μπετόβεργες, και αποτελούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πολιτών.
Οποιοσδήποτε περαστικός, παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με προβλήματα όρασης, ποδηλάτες διατρέχουν κίνδυνο να τραυματιστούν, ιδιαίτερα μέσα στις σκοτεινές συνθήκες που επικρατούν. 
Βεβαίως στο απευφκταίο ενδεχόμενο που συμβεί ατύχημα, οι συνέπειες για τον ανάδοχο θα είναι μεγάλες. 



Λαμαρίνες

Ερωτηθείς από την "Ε" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος απαντά ωστόσο, ότι έλαβε τη δέσμευση του εργολάβου για ενίσχυση της πρόχειρης και επικίνδυνης περίφραξης. «Η παρουσία της επιβλέπουσας μηχανικού του Δήμου είναι συνεχής. Η περίφραξη ωστόσο είναι ευθύνη του εργολάβου», τονίζει ο αντιδήμαρχος. «Ο Δήμος κάνει συστάσεις και εάν δεν γίνει συμμόρφωση, τότε προβλέπονται αυστηρές ρήτρες από τον νόμο».

«Έχει δοθεί οδηγία στον εργολάβο και δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τα μέτρα προστασίας κυρίως στο κομμάτι που δραστηριοποιείται και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η σήμανση που υποδηλώνει ότι εκτελούνται εργασίες εργοταξίου.
Θα μπουν λαμαρίνες σε σχήμα Π από τις μεριές - της κολώνας του Ντούγκλα και του κόμβου Δεσύλλα-  για να μην εισέρχεται ο κόσμος. Ενδιάμεσα θα ενισχυθεί ο φωτισμός μέχρι τον Ανεμόμυλο και από τα πλάγια θα μπει διπλό δίχτυ ενισχυμένο με ανακλαστήρες και φωτεινά σημεία». 

«Καταστήσαμε σαφές ότι οφείλει να τοποθετήσει όλα τα προβλεπόμενα από τον νομο μέτρα προστασίας ώστε να υπάρχει ασφάλεια για το κοινό και για τους πολίτες» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καλόγερος. 

Πιο γρήγορα

Κι ενώ το θέμα της πίστας σκέιτ παραμένει "μετέωρο", χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση, οι εργασίες στα υπόλοιπα σημεία συνεχίζονται. «Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, και στο σημείο που υπάρχει αντίδραση αλλά και στο σημείο που εκτελούνται οι εργασίες στο τμήμα του Ανεμομύλου. Μάλιστα έχει δοθεί κατεύθυνση να επιταχυνθούν οι οικοδομικές εργασίες και στα δύο τμήματα Γαρίτσας - Ανεμομύλου» αναφέρει ο Ν. Καλόγερος.



Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Καταγράφοντας την πρόοδο των εργασιών, ο Ανιτιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρει στην "Ε":

- Έχουν ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες ανακατασκευής για τις δύο τουαλέτες.
- Έχουν περαστεί τα δίκτυα για τον ηλεκτροφωτισμό με μια εκκρεμότητα σε ένα σημείο που πρέπει να αφαιρεθούν κάποια ριζικά υπολείμματα για ολοκληρωθεί η σωλήνωση. Παράλληλα λειτουργούν δύο σκαπτικά μηχανήματα παρουσία αρχαιολόγου στα σημεία που θα τοποθετηθούν οι βάσεις για τις στήλες ηλεκτροφωτισμού, οι οποίες έχουν παραγγελθεί.
- Έχει εγκατασταθεί τμήμα  της υποδομής για το αυτόματο πότισμα στο τμήμα του Ανεμομύλου
- Έχει τοποθετηθεί το 90% των πλακών πεζοδρομίου τυφλών - εκκρεμεί ένα ακόμα  τμήμα που πρέπει να αφαιρεθεί όλο το πεζοδρόμιο και κάποιοι κορμοί έτσι ώστε να γίνει συνολική ανακατασκευή.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ