Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αιχμηρές σιδερόβεργες στo Άλσος απειλούν με τραυματισμό τους πεζούς

Άλσος
07 Nov 2022 / 12:51

Γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών, ελλείψει φωτισμού τη νύχτα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την επικίνδυνη περίφραξη του εργοταξίου του Άλσους Γαρίτσας αναδεικνύει αναγνώστρια της "Ε", κάτοικος της περιοχής.

Το πλέγμα των περιφράξεων από την κολώνα του Ντούγκλα μέχρι το εργοστάσιο Δεσύλλα στηρίζεται με αιχμηρές σιδερόβεργες, οι οποίες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών, ελλείψει φωτισμού τη νύχτα. Η αναγνώστρια διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται στο έργο της ανάπλασης, αλλά στο ζήτημα της ασφάλειας των πεζών.

Οι φωτογραφίες που έστειλε στην "Ε" είναι χαρακτηριστικές. 



Οι σιδερόβεργες μάλιστα σε κάποια σημεία εξέχουν προς το πεζοδρόμιο, απειλώντας με τραυματισμό όλους όσοι περπατούν στην περιοχή, μικρά παιδιά ή ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Τονίζεται ότι το βράδυ, στο άλσος επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, με ένα μοναδικό φωτάκι κοντά στην κολώνα του Ντούγκλα, το οποίο, σύμφωνα με τη μαρτυρία της αναγνώστριας, δεν ανάβει πάντα. Επισημαίνει μάλιστα τη διαφορά με τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνονται στο εξωτερικό, όπου τοποθετείται ευκρινέστατη σήμανση ακόμα και για εργασίες που διαρκούν για λίγες μόνο μέρες.





Το περιστατικό βεβαίως δεν είναι το μοναδικό, αλλά παρατηρείται σε πλείστες όσες  περιπτώσεις έργων του δημοσίου, με ελλιπείς ή πρόχειρες σημάνσεις που αποτελούν παγίδες για πεζούς και οχήματα.

Και είναι πραγματικά απογοητευτικό, εν έτει 2022, να επισημαίνει κανείς τα απολύτως αυτονόητα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ