Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραδόθηκε η ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας - Ζητούμενο η συντήρησή του (photos)

Άλσος Γαρίτσας
23 Δεκεμβρίου 2023 / 12:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ενημέρωση από την απερχόμενη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου στους κατοίκους, τους συλλόγους και τον νέο Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, έγινε σήμερα η παράδοση του έργου της ανάπλασης Άλσους Γαρίτσας - Ανεμομύλου από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή της Μερόπης Υδραίου.

Στον χώρο εκδηλώσεων του Άλσους, παρουσία του νέου Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου και της δημοτικής συμβούλου Φανής Τσιμπούλη, ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ενημέρωσε ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99% με κάποιες εκκρεμότητες που είναι δρομολογημένες και αφορούν κυρίως βαψίματα και φυτεύσεις που δεν μπορούν να γίνουν τώρα λόγω εποχής. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι όλες οι υπολειπόμενες εργασίες εντάσσονται και αυτές στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ενώ η εργολαβία είναι πληρωμένη και χωρίς εκκρεμότητες.   

Όπως είπε ο Νίκος Καλόγερος οι αθλητικές υποδομές, ο ηλεκτροφωτισμός, το κλάδεμα των επικίνδυνων δέντρων, φυτεύσεις δέντρων, γκαζόν, το σύστημα αυτόματου ποτίσματος, τα μονοπάτια, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές και οι τουαλέτες έχουν ολοκληρωθεί.

Εκτός από τον Νίκο Καλόγερο, σε ενημέρωση προχώρησαν, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης και τέλος η Μερόπη Υδραίου. Παρόντες ήταν επίσης οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων Γαρίτσας, Αλέκος Βέργης και Ανεμομύλου Παντελής Κοντός, ο πολ. μηχανικός Φώντας Βλάχος Πολίτης, εκ μέρους της Κερκυραϊκής Συμμαχίας του Γιώργου Καρύδη, ο δημοτικός σύμβουλος της Εκκίνησης Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης καθώς και ο εκπρόσωπος της ομάδας bocce κ. Γουναρόπουλος, εκφράζοντας όλοι την ικανοποίησή τους για το έργο, που παρ' όλες τις "φουρτούνες" που πέρασε, σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε έναν χώρο πολύ βελτιωμένο, σε σχέση με το πόσο εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το κυρίως ζητούμενο από εδώ και στο εξής, όπως συμφώνησαν άπαντες, είναι η διατήρησή του, η προστασία του από κακόβουλες ενέργειες αλλά και η  αποτεσματική συντήρήση του, ώστε να μην απαξιωθεί όπως έχει συμβεί με πολλά άλλα έργα.

 

Η Μερόπη Υδραίου επεσήμανε ότι είναι ήδη έτοιμος ο Κανονισμός Λειτουργίας, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί διαγωνισμός για τη φύλαξή του. Οι δε εκπρόσωποι των συλλόγων τόνισαν ότι είναι ανοικτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και έτοιμοι να συνεισφέρουν εθελοντικά στη φύλαξη του Άλσους. 

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο νέος Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος τονίζοντας ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας οφείλει να είναι ενεργός και όχι απλώς ένα νεκρό χαρτί. Ικανοποιημένος δήλωσε επίσης και για τη διάθεση ενεργού συμμετοχής των κατοίκων στην διαφύλαξη του χώρου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.