Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαλκανικό-Πανελλήνιο ρεκόρ ανακύκλωσης στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Ανακύκλωση
17 Nov 2022 / 16:39

160+1 Γωνιές Ανακύκλωσης Τεσσάρων Ρευμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με 161 γωνιές ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων (πλαστικό, αλουμίνιο/λευκοσίδηρο, χαρτί/χαρτόνι, γυαλί) σε πράσινο και αειφόρο μέλλον κατευθύνεται ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας .
 
Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων, η προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας. Το εκτεταμένο δίκτυο γωνιών ανακύκλωσης που έχει δημιουργηθεί και οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής έχουν οδηγήσει στην  αύξηση της ανακύκλωσης, της μείωσης των αποβλήτων και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.
 
Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: «Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, ακολουθώντας  το μοντέλο «διαλογή στην πηγή» το οποίο επιβάλλει την ύπαρξη κάδων ανακύκλωσης στους χώρους που παράγονται τα απόβλητα, και λαμβάνοντας υπόψη ανάγκες οι οποίες διαφοροποιήθηκαν στην πορεία, προχώρησε στην μετακίνηση γωνιών και δημιούργησε νέες μέσα στις κοινότητες και στις γειτονιές φθάνοντας ακόμα πιο κοντά στους δημότες. Πλέον κάθε κοινότητα έχει τουλάχιστον από μία  γωνιά ανακύκλωσης. Η νέα κατανομή  ενισχύει ακόμα περισσότερο αφενός την καθαρότητα των ανακυκλώσιμων υλικών, αφού αφήνει το λιγότερο δυνατό υπόλειμμα, το οποίο στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας είναι μόνον το 1%, αφετέρου διευκολύνει την πρόσβαση και φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στην γωνιά ανακύκλωσης.
 
Ειδικότερα, οι γωνίες ανακύκλωσης είναι κατανεμημένες ως εξής:
•             95 σε όλες τις κοινότητες του Δήμου
•             29 σε σχολικές μονάδες
•             24 σε ξενοδοχειακές μονάδες ( 10.139 κλίνες)
•             13 σε δομές φορέων του δημοσίου και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
 
Ακόμη, καταγράφουμε ενδεικτικά  τις γωνιές ανακύκλωσης στα Ναυτικά Παρατηρητήρια Αγίου Στεφάνου Σινιών και Αυλιωτών, στα ΚΕΠ Δημοτικών Ενοτήτων Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίου και Κασσωπαίων, στην Κατασκήνωση Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Αχαράβη, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θιναλίου, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Εσπερίων και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Εσπερίων, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου και στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας έχουμε καταστήσει την ανακύκλωση «στάση ζωής» και μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Γιατί η ανακύκλωση συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και υπηρετεί την υπέρτατη αξία, την ίδια την ζωή μας. Συνεχίζουμε».