Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει η ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος (ΣΒΑΚ)

διαβούλευση
17 Nov 2022 / 13:45

Η ανοιχτή διαβούλευση θα διαρκέσει 10 μέρες, από την Παρασκευή 18/11/2022 έως τη Δευτέρα 28/11/2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους ηλεκτρονική διαβούλευση μπαίνει από αύριο το πρωί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.
Η ανοιχτή διαβούλευση θα διαρκέσει 10 μέρες, από την  Παρασκευή 18/11/2022 έως τη Δευτέρα 28/11/2022.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε δήλωση της αναφέρει: «Μια ανθρώπινη πόλη σχεδιάζεται και διαμορφώνεται από όλους. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι η πρόταση μας για την πόλη της Κέρκυρας, μια πρόταση που θα εμπλουτιστεί με τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τις ιδέες κάθε πολίτη. Για αυτό μπαίνει σε ανοιχτή και δημόσια διαβούλευση. Είχα δεσμευτεί ότι θα πιάσουμε δύσκολα θέματα, δεν θα συμβιβαστούμε με την ακινησία.

Όλοι μαζί θα σχεδιάσουμε την Κέρκυρα της νέας εποχής, την πόλη της ζωής, των ανθρώπινων ρυθμών και της ποιότητας ζωής. Οι εποικοδομητικές προτάσεις κάθε πολίτη, μας είναι χρήσιμες και πολύτιμες».

Σημειώνεται ότι το ΣΒΑΚ έχει τεθεί ήδη δύο φορές σε δημόσια δια ζώσης διαβούλευση και θα ακολουθήσει μία ακόμη. Το μήνυμα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε κάθε δημότη και πολίτη είναι το εξής:
«Το όραμα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη διαδικασία ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ορίζεται ως μια σημαντική ποιοτική περιγραφή του επιθυμητού μέλλοντος μιας πόλης και διατυπώνεται από κοινού από τους πολίτες και τους σχετικούς ενδιαφερόμενους, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα προβλήματα κινητικότητας που πρέπει να επιλυθούν. Στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοινού οράματος παρακαλείστε να καταγράψετε την άποψή σας σχετικά με την «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα» για την Δ.Ε. Κερκυραίων, για μια ιδανική πόλη στο μέλλον, έτσι όπως εσείς την ονειρεύεστε».

Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους μπορούν να επισκεφθούν το σχετικό link πατώντας εδώ.