Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - Σύντομα τα εγκαίνια

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
14 Nov 2022 / 14:57

Θα συμβάλει στην εκπαίδευση για τα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η ανακαίνιση και η αναμόρφωση του του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και είναι έτοιμο να λειτουργήσει και πάλι. Ανακαινισμένο, σύγχρονο και λειτουργικό είναι έτοιμο να συμβάλει στην εκπαίδευση για τα ζητήματα της κυκλοφοριακής αγωγής και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Μπροστά από την εγκατάσταση που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο δημιουργήθηκε ελεύθερος χώρος στάθμευσης.







Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ν. Καλόγερος επιθεώρησαν το έργο μετά την ολοκλήρωση του, ένα έργο που υλοποιήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Σημειώνεται ότι αρχικά, έγινε προσπάθεια επαναλειτουργίας του Πάρκου (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της "Ε" στις 13/2/2022) με καθαρισμούς και εργασίες από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Πρασίνου, ωστόσο απαιτούνταν πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις τις οποίες ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται τα εγκαίνια και η λειτουργία του με τη συμμετοχή και των σχολείων.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ανακοινώθηκε: «Η Κέρκυρα κλείνει σιγά-σιγά όλες τις πληγές της, εξαλείφονται εικόνες και καταστάσεις που μας προσβάλλουν και δεν μας αξίζουν όπως η κατάσταση φθοράς και παρακμής στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο».

«Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που είχε κατασκευαστεί κατά τη θητεία του Δημάρχου Χρύσανθου Σαρλή και είχε για έτη λειτουργήσει με ιδιαίτερη επιτυχία, επί χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του, εγκαταλελειμμένο. Θεωρήσαμε χρέος μας την επαναλειτουργία του και προχωρήσαμε σε πλήρη ανακατασκευή των υποδομών. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά, να παράγουμε έργο για τους πολίτες και για το Δήμο. Κάθε μέρα σβήνουμε και μία από τις γκρίζες εικόνες και καταστάσεις που μας πληγώνουν. Η Κέρκυρα αλλάζει, γίνεται πιο όμορφη.» τονίζει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.