Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης και Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα μίλησαν με την υφ. Υγείας

Δημήτρης Μπιάγκης
08 Nov 2022 / 18:28

Ζητούν την ενίσχυση και τη στήριξη του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΑΘΗΝΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη και τους εκπροσώπους του Σωματείου των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείο Κέρκυρας Αλέκο Κυπριανό και  Αποστόλη Τόπτσα, σήμερα Τρίτη 8-11-2022 στο Υπουργείο Υγείας.

Βασικά σημεία της συνάντησης ήταν η ενίσχυση και η στήριξη του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, λαμβάνοντας υπόψη και την έξαρση των ψυχιατρικών περιστατικών που καταγράφονται μετά και την έλευση της πανδημίας και μία σειρά άλλων ανασταλτικών παραγόντων που επιβαρύνουν καθημερινά την υγεία των πολιτών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερώσει το Σωματείο την ηγεσία του Υπουργείου για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον Ψυχιατρικό Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος προκειμένου να στηριχθεί ο Ψυχιατρικός Τομέας και να διασφαλιστεί η απαραίτητη και απαιτούμενη θεραπευτική υποστήριξη σ’ ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως αυτό της Ψυχικής Υγείας, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να λαμβάνει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απαιτεί πια την προσοχή όλων μας.