Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταβερνάκια της υπαίθρου - Παραδοσιακές γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις

ταβέρνες
18 Οκτωβρίου 2022 / 11:12

Κάθε σημείο του νησιού είναι και μια γευστική απόδραση! Ανακαλύψτε τα!

Συνδυασμός βουνό, θάλασσα και πλούσιες γεύσεις είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Κέρκυρα καθίσταται ένας ερωτεύσιμος προορισμός ακόμη και στα χρώματα του φθινοπώρου..

Ειδικότερα όμως όταν τα ορεινά του νησιού ντύνονται στα χρυσοκίτρινά τους ο συνδυασμός φύσης και ενετικής αρχιτεκτονικής είναι απλά μαγικός και συνάμα αρμονικός με το περιβάλλον. Άλλωστε το φθινόπωρο είναι ο ιδανικός μήνας για εξορμήσεις, εξ ου και αναζητούμε τα καλύτερα στέκια στην κερκυραϊκή ύπαιθρο.

Σας προκαλούμε να κάνετε μια ακόμη γευστική παρασπονδία επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια, προτού να χειμωνιάσουμε και να ενταχθούμε στο κλίμα που μας θέλει όλους κοντά στη φωτιά..

Ψαροταβέρνα Ρούλα, Κοντόκαλι



Μπροστά στη θάλασσα το Κοντόκαλι της Κέρκυρας μοιάζει θα έλεγε κανείς καλοκαιρινός προορισμός. Όμως ακόμη και το χειμώνα οι Κερκυραίοι προτιμούν τις νοστιμιές που σκαρώνει η ομάδα στην Ψαροταβέρνα Ρούλα. Η φρεσκάδα των θαλασσινών αποτελεί εξασφαλισμένη από την εγγύτητα στη θάλασσα και από τη μακρόχρονη σχέση της οικογένειας με τους ψαράδες της περιοχής. Μεζεκλίκια τραβηχτικά για το τσίπουρο και το κρασάκι σας σερβίρονται σπαρταριστά, απευθείας από τα καΐκια στο τραπέζι σας ακριβώς μπροστά στο νερό.
Ψαροταβέρνα Ρούλα, Κοντόκαλι
Τηλ: 26610 91832


Ταβέρνα Απόμερο, Γιαννάδες



Διασχίζοντας τον δρόμο στο λιβάδι του Ρόπα θα συναντήσετε μέσα στην ηρεμία και το πράσινο το εστιατόριο Απόμερο. Πόλος έλξης καλοφαγάδων αφού τα πάντα παρασκευάζονται σπιτικά από τα μαγειρευτά μέχρι και τα κρεατικά της ώρας που είναι ολόφρεσκα και ψήνονται άψογα.  Οι μαγειρικές «ανησυχίες» της οικογένειας θα σας ωθήσουν και σε πιο πειραγμένες συνταγές όπως η γεμιστή μελιτζάνα με τυρί, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά ενώ ακόμα και τα πιο κλασικά μαγειρευτά έχουν τον τρόπο τους να τους προσφέρουν ιδιαίτερη πινελιά απογειώνοντας την γεύση. Καθημερινά κοντά σας με την πιο ζεστή ατμόσφαιραενώ τα Σαββατόβραδα και τα μεσημέρια της Κυριακής σας υποδέχονται με live μουσική!
Ταβέρνα Απόμερο, Γιαννάδες
Τηλ: 6970859096


 Το Μπρούσκο, Κομπίτσι



Που καλύτερα για μια γευστική απόδραση μέσα στο σαββατοκύριακο. Κάποιος θα έλεγε πως σίγουρα είναι σε κάποια όμορφη αυλή. Μια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει μόλις περάσετε το κατώφλι του Μπρούσκου στο Κομπίτσι. Μπροστά σας απλώνεται μια αυλή καθαρή και τακτοποιημένη, με δέντρα, γλάστρες και πέργκολες. Η οικογένεια του μαγαζιού αγαπάει και υπηρετεί κερκυραϊκή κουζίνα και έτσι ανάμεσα στα πολλά πιάτα του, βρίσκει κανείς από το τσιγαρέλι& το παραδοσιακό παστιτσάδο με κόκορα μέχρι και τα τηγανιτά τρίγωνα τυροπιτάκια. Όλα αυτά με πολύ αγάπη και καθημερινά στο πιάτο σας!
Μπρουσκο, Κομπιτσι
Τηλ: 26610 52205


Ιχνηλάτης, Αχαράβη



Εκεί λοιπόν θα περάσετε πολύ όμορφα ειδικά τα βράδια του Σαββάτου που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα του μεζεδοπωλείου έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού της Αχαράβης. Ένας χώρος τόσο ζεστός και φιλόξενος σας προσκαλεί να απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις  καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα ελληνικά και τοπικά κρασιά. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και θαλασσινά παρασκευασμένα όλα με ζεστασιά και φροντίδα!
Ιχνηλάτης, Αχαράβη
Τηλ: 26630 29369

 
Ταβέρνα Αλέξανδρος, Ρόδα



Πρόκειται για μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία. Ο Αλέξανδρος στην Ρόδα είναι ένα εστιατόριο - ταβέρνα με τα όλα του. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, με μεγάλη χωρητικότητα και ευρύχωρη αυλή περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι ιδανικό χώρο για την παρέα και την οικογένεια. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. 
Ταβέρνα Αλέξανδρος, Ρόδα
Τηλ: 26630 63771


Ο Φόρος, Παλιά Περίθεια



Η παραδοσιακή ταβέρνα ο Φόρος, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί την αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Φόρος, μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο της Παλιάς Περίθειας τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να προσφέρει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της.
Ο Φόρος, Παλιά Περίθεια
Τηλ: 6955950459


Αλκίνοος, Η Παλιά Περίθεια



Στην οικογενειακή ταβέρνα νιώθουν την ευθύνη να προσφέρουντην καλύτερη ποιότητα σε προσιτές τιμές, περιποίηση, καλό φαγητό  και ποιότητα υλικών. Στην ταβέρνα Παλιά Περίθειαμπορείτε να απολαύσετε ότι πιο εκλεκτό και φρέσκο. Όλα τα προϊόντα είναι δικής τους παραγωγής και τα λαχανικά πάντα φρέσκα από το μποστάνι. Μπορείτε να δοκιμάσετε από τα διάσημά φρέσκα παιδάκια, φρέσκες μπριζόλες και λουκάνικα χωριάτικα και πολλά άλλα κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα μέχρι τις πιο νόστιμες σπεσιαλιτέ μαγειρεμένες με μεράκι όπως στιφάδο, σοφρίτο, παστιτσάδα, κοκκινιστό κ.α., ποικιλία από μεζεδάκια, ντόπια φέτα, διάφορες  πίττες, άγρια χόρτα, τσιγαρέλι, φρέσκες πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας πάντοτε σε συνδυασμό με δικής τους παραγωγής λευκό ή κόκκινο κρασί.
Aλκίνοος, Παλιά Περίθεια
Τηλ: 26630 98055

 
Το Καπηλειό, Σωκράκι



Ένα μοναδικό Καπηλειό με απαράμιλλη θέα βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή του Παντοκράτορα. Ένα οικογενειακό εστιατόριο με τζάκι και τζαμαρίες, χτισμένο πάνω στο βουνό.Εκεί έχετε να επιλέξετε από το μενού κυρίως πιάτα και ορεκτικά, καθώς και τον πληθωρικό μεζέ με μερακλίδικα μεζεδάκια, και μπορείτε να συνοδεύσετε από χωριάτικο κρασί μέχρι επιλεγμένα τοπικά κρασιά και μπύρες. Εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα να αγναντέψετε από το επιβλητικό αυτό σημείο της Κέρκυρας τις ηπειρώτικες ακτές και τα βουνά, αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου που κόβει την ανάσα σε συνδυασμό πάντα με εξαίσιες γεύσεις.
Το Καπηλειό, Σωκράκι
Τηλ: 26630 22176

 
Εστιατόριο AGRILIA, Ρόδα




Στο εστιατόριο Agrilia στη Ρόδα της Κέρκυρας είναι σαν να σας καλωσορίζουν στο σπίτι τους αφού πάντοτε είναι γλυκομίλητοι και φιλόξενοι. Απολαύστε εξαιρετικό ελληνικό φαγητό και πιάτα τις ώρας, όλα καλομαγειρεμένα και φτιαγμένα με τις αγνότερες πρώτες ύλες. Ανακαλύψτε το πλούσιο μενού του καθώς και τα δημιουργικά πιάτα που προσφέρει ο κατάλογος όπως το εξαιρετικό χοιρινό με την σάλτσα από κουμκουάτ και απογειώστε τους γευστικού σας κάλυκες! Αν μη τι άλλο η απόλυτη νοστιμιά στην πιο ζεστή ατμόσφαιρα.
Εστιατόριο Agrilia, Ρόδα
Τηλ: 26630 69822

 

Καφέ  Ίστρος, Αχαράβη



Τι καλύτερο από ένα απολαυστικό διάλειμμα, σπιτικό γλυκό και αρωματικό καφέ για να απογειωθεί η ημέρα σας; Στο καφέ Ίστρος στην Αχαράβη της Κέρκυρας σας υποδέχονται καθημερινά για ένα ταξίδι στη χώρα του καφέ. Ένα μικρό καταφύγιο για να απολαύσετε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα επιλεγμένο μυρωδάτο καφέ και διάφορα απολαυστικά ροφήματα σε συνδυασμό με μοναδικές λαχταριστές απολαύσεις όπως φρεσκότατα γλυκά, σφολιάτες και θεϊκό παγωτό!
IstrosCafé’, Αχαράβη
Τηλ: 26630 64437

 
Δε χρειάζεται να... ξενιτευτείτε! Μην το σκέφτεστε καν και σχεδιάστε μια εκπληκτική μονοήμερη εκδρομή στο... παρά πέντε καθώς οι παρακάτω γευστικοί και όχι μόνον προορισμοί είναι πολύ κοντά στο «κλεινόν άστυ»!