Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιχειρηματίες Άλσους: «Μας ενδιαφέρει μόνο η ανάπλαση, δεν παίρνουμε το μέρος κανενός» (video)

Άλσος
06 Οκτωβρίου 2022 / 12:09

Τονίζουν ότι δεν εμπλέκονται στην αντιπαράθεση, επιθυμούν μόνον την αναβάθμιση της περιοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή υπογεγραμμένη από τους επιχειρηματίες του Άλσους Γαρίτσας - Ανεμομύλου αναγνώστηκε από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης.

Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι επιθυμούν να ολοκληρωθεί με ταχείς διαδικασίες το έργο γιατί θα δώσει υπεραξία στην περιοχή, ενώ οι ίδιοι δεν εμπλέκονται στην αντιπαράθεση του Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας με τη Δημοτική Αρχή.

Ο Βασίλης Βασιλάκης, επιχειρηματίας του Ανεμομύλου, μιλώντας ως καταστηματάρχης και όχι ως πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης, όπως τόνισε, επεσήμανε ότι η επιστολή που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν τάσσεται με το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς. 



Αναλυτικά η δηλωσή τους: 

«Οι καταστηματάρχες της περιοχής Γαρίτσας - Ανεμομύλου, μαζί με 350 εργαζομένους μας, εκφράζουμε τη στήριξή μας για τη συνολική ανάπλαση και εξωραϊσμό του Άλσους. Αγωνιούμε για την περιοχή την οποία βιοποριζόμαστε και εξασφαλίζουμε τα προς το ζειν για τις οικογένειές μας. Και θέλουμε με ταχείς διαδικασίες να τελειώσει η ανάπλαση του Άλσους, που θα δώσει υπεραξία και στις επιχειρήσεις μας και σε όλην την περιοχή. 

Θέλουμε να υπάρχουν ασφαλείς προσβάσεις των πελατών μας, των εργαζομένων μας, όλων των πολιτών, όλων των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων, των γονέων με μικρά παιδιά, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα από κατεστραμμένα πεζοδρόμια και ανεπαρκή φωτισμό. 

Επιθυμούμε το Άλσος να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου, ένας χώρος αναψυχής και αθλοπαιδιών για όλες τις ηλικίες και -το σημαντικότερο- με Κανονισμό Λειτουργίας, που θα σέβεται τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και το περιβάλλον. 

Ο Βασίλης Βασιλάκης πρόσθεσε: «Ό,τι άλλο έχει ακουστεί στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ ή κατά των επιχειρηματιών, ότι εμείς είμαστε με τη μία ή την άλλη μεριά, θέλω να τονίσω ότι οι κάτοικοι της Γαρίτσας και του Ανεμομύλου είναι πελάτες μας, γείτονές μας και έχουμε μεγάλη αρμονία μεταξύ μας. Οι κάτοικοι είναι επίσης αυτοί, που όταν γίνονται έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα, μας υπερασπίζονται.» 

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν παίρνουν θέση στο θέμα της κατασκευής της πίστας σκέιτ, ούτε και για το θέμα των δέντρων, καθώς δεν έχουν την εξειδίκευση ή τις επιστημονικές γνώσεις γι΄αυτό.

«Επαναλαμβάνω, μας ενδιαφέρει μόνον η ανάπλαση, δεν παίρνουμε το μέρος κανενός» τόνισε ο κ. Βασιλάκης.     

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ