Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜέΡΑ25: Όχι άλλος εργάτης νεκρός

ΜέΡΑ25
30 Σεπτεμβρίου 2022 / 10:12

Νεκρός οικοδόμος παρά τις προειδοποιήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχετικά με τον τραγικό θάνατο του εργάτη που καταπλακώθηκε από χώμα σε οικοδομή στο Σιδάρι, η ΘΟΒ Συνδικαλιστικού & ΟΒ Κεντρικής Κέρκυρας ΜέΡΑ2ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε:

«Παρά όλες τις προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα της κακοκαιρίας «BOGDAN», την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στο Σιδάρι της Βόρειας Κέρκυρας, λίγο μετά τις 9 το πρωί, τρεις οικοδόμοι εκτελούσαν εργασίες για την κατασκευή πισίνας σε όρυγμα βάθους 7- 8 μέτρων στο Sidari Water Park Hotel.

Ήταν περιτριγυρισμένοι από τόνους χώματος το οποίο όταν διαβρώθηκε από την καταιγίδα καταπλάκωσε τους δύο από τους τρεις. Ο ένας είναι νεκρός. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για «ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονταν από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους» στο Βόρειο Ιόνιο.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κέρκυρας όχι μόνο παρέμεινε σε «24ωρη ετοιμότητα» αλλά παρότρυνε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες.

▪ Γιατί δεν βγήκε καμία οδηγία και για τις υπαίθριες εργασίες ενώ η Ε.Μ.Υ. προειδοποιούσε για καταιγίδες;

▪ Γιατί το Υπουργείο Εργασίας παίζει με τις ζωές των ανθρώπων; Γιατί;
Γιατί οι συνέπειες της διάλυσης κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, όπως και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επιτρέπουν η είδηση αυτή, ενός εργάτη που χάνει την ζωή του, να είναι επαναλαμβανόμενη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος και απαιτούμε δικαίωση. Τα εργατικά ατυχήματα πρέπει να σταματήσουν εδώ. Όχι άλλος εργάτης νεκρός».