Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Μωραΐτη για παράβαση άδειας τραπεζοκαθισμάτων

Τραπεζοκαθίσματα
28 Σεπτεμβρίου 2022 / 17:11

«Δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια λόγω εκκρεμότητας στις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δημοσιεύματα που αφορούν σε διαπίστωση παράβασης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου,  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για θέματα Εμπορίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  Σπύρος Μωραΐτης, κάνει γνωστά και διευκρινίζει τα παρακάτω:

Επί δημοσιευμάτων με θέμα «διέθετε άδεια τραπεζοκαθισμάτων άλλης επιχείρησης»,  ενημερώνω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εμπορίου, το εν λόγω κατάστημα έχει αιτηθεί την χορήγηση της ετήσιας άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου 2022, έχει καταβάλλει το προβλεπόμενο χρηματικό ποσόν, ως αυτό ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια λόγω εκκρεμότητας στις υποδείξεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ουδεμία δε, άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου άλλου καταστήματος, δεν έχει δοθεί στο εν λόγω κατάστημα.

Γενικότερα, επισημαίνω ότι το Τμήμα Εμπορίου, προχωρά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία χωρίς παρεκκλίσεις στην έκδοση αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις τηρούνται τα νόμιμα. Οποιαδήποτε υπόνοια ή αναφορά περί του αντιθέτου είναι ψευδής, συκοφαντική και ανυπόστατη. Σε ότι αφορά δε την συγκεκριμένη περίπτωση επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος είμαστε εξ αρχής σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.»