Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του δήμου Κ. Κέρκυρας από τη συμφωνία με το ΙΚΟS

IKOS
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:58
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το θέμα της καταβολής των χρημάτων για την παραχώρηση των 70 στρεμμάτων της έκτασης του πρώην Club Med στη Δασιά έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Εκκίνησης» Μάριος Μαγιολαδίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε ένα ευρώ από τα 2 εκατομμύρια για την παραχώρηση των 70 στρεμμάτων της έκτασης του πρώην Club Med στη Δασιά δεν έχει εισέλθει μέχρι σήμερα στα ταμεία του δήμου Κ. Κέρκυρας, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η κατάθεση αγωγής για την καταχώρηση στο Κτηματολόγιο των 150 μέτρων του δημοτικού δρόμου στην περιοχή.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Μ. Υδραίου απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Εκκίνηση» Μάριου Μαγιολαδίτη, στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου της 19ης συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου που έγινε χθες.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιολαδίτης ζήτησε ενημέρωση για το αν η Δημοτική αρχή έχει στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, αν έχει ήδη αποδοθεί ήδη κάποιο ποσό ή αν έχει προγραμματίσει να αποδοθεί και πότε θα γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης. Παράλληλα έθεσε και ερώτημα σχετικά με την πορεία της αγωγής του Δήμου Κερκυραίων κατά του IKOS- πρώην CLUB MED για να κατοχυρωθούν στο Κτηματολόγιο τα 150 μέτρα του δημοτικού δρόμου.

Απαντώντας η κ. Υδραίου για την καταβολή των χρημάτων  επισήμανε ότι και η δημοτική αρχή  παρακολουθεί στενά το θέμα με τη νομική της υπηρεσία προσθέτοντας ότι έχει επισφραγιστεί το ποσό και μένει να γίνει μια διαδικασία για να έρθουν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου. «Ακόμα δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα στο ταμείο του δήμου. Επειδή παρακολουθούμε το θέμα και με τη νομική υπηρεσία -γιατί και εμείς έχουμε την αγωνία και είναι όφελος του δήμου να έρθουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα χρήματα αυτά- ξέρουμε ότι έχει εγκριθεί η διαδικασία.

Δεν είναι κάτι ή κάποια κίνηση που μπορούσαμε να επισπεύσουμε εμείς. Έπρεπε η ίδια η εταιρεία να καταθέσει κάποια στοιχεία που ζήτησε η αποκεντρωμένη (μία πραγματογνωμοσύνη, τοπογραφικά, κάποια εκτίμηση της αξίας και τα λοιπά). Ξέρω ότι έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη, έχει δηλαδή επισφραγιστεί το ποσόν και μένει να γίνει μία διαδικασία για να έρθουν αυτά στο ταμείο του Δήμου. Το παρακολουθούμε. Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα -το κυνηγάμε και εμείς- θα γίνει», ανέφερε η ίδια.

Όσον αφορά το ζήτημα το δεύτερο με την αγωγή, διευκρίνισε ότι έχει γίνει καινούργιο τοπογραφικό, γιατί έπρεπε να αποτυπωθεί όλος ο δρόμος με συστήματα και με συντεταγμένες, προκειμένου να «ανέβει» σε ένα ειδικό τοπογραφικό πρόγραμμα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.