Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξηλώθηκε και το παράτησε η ΠΙΝ 13 μήνες, το γήπεδο του Θιναλιακού

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
23 Σεπτεμβρίου 2022 / 17:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να αναφέρει κανείς για τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, είναι πολύ συνηθισμένο, άλλωστε στον τομέα αυτό είμαστε ο χειρότερος Νομός της χώρας, αλλά το να ξεκινάει ένα έργο και να μένει στον αέρα, στην Κέρκυρα γίνεται.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να αναφέρει κανείς για τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, είναι πολύ συνηθισμένο, άλλωστε στον τομέα αυτό είμαστε ο χειρότερος Νομός της χώρας, αλλά το να ξεκινάει ένα έργο και να μένει στον αέρα, στην Κέρκυρα γίνεται. Και δεν είναι το πρώτο, έχουμε συνηθίσει και σε τέτοιες καταστάσεις που κυριολεκτικά δείχνει την αναλγησία όσων έχουν την ευθύνη και υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις.

Στο γήπεδο της Αχαράβης πέρσι στο τέλος Αυγούστου μπήκε εργολάβος (με ευθύνη της ΠΙΝ) για να γίνει αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα. Ένα έργο που σε δυο εβδομάδες μπορεί να παραδοθεί. Σήμερα ακριβώς 13 μήνες μετά υπάρχει «καραφλό γήπεδο» αφού απλά ξήλωσαν  τον παλιό χλοοτάπητα και έφυγαν… Για γέλια δεν είναι, αλλά για κλάματα και προβληματισμό όλων μας, ειδικά όταν πάμε στην κάλπη και εκλέγουμε τοπικούς άρχοντες, γιατί η ευθύνη είναι συγκεκριμένη και λέγεται ΠΙΝ.

Ο ΑΣ Θιναλιακός είναι από τα πιο υγιή σωματεία του νησιού, άνθρωποι με ήθος  και με τεράστια προσφορά στην νεολαία και τον αθλητισμό τον διοικούν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η αγανάκτηση ξεχείλισε. Χωρίς περαιτέρω σχόλια παραθέτουμε την επιστολή της ομάδας, με βασικό αποδέκτη την κα Κράτσα    

Η επιστολή

Θέμα: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το Δημοτικό Γήπεδο Θιναλίου στην περιοχή Αλμυρός Αχαράβη

Αξιότιμοι κύριοι

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ/ΠΕ Κέρκυρας, του (πρώην) Δήμου Κέρκυρας και του Σωματείου μας για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Γήπεδο Αχαράβης» (υπ΄ αρ. 86-08/13-04-2019 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ι.Ν.) και δυστυχώς εκτός από την αφαίρεση του παλιού τάπητα (Αύγουστος 2021) και μεταφορά του σε άλλο γήπεδο του νησιού, δεν έγινε καμία άλλη παρέμβαση έως τώρα.

Παρ΄ όλες τις συναντήσεις  και επικοινωνίες κατά περιόδους, τόσο των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, όσο του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ. Γ. Μαχειμάρη και Δημοτικών Συμβούλων μας, με την Περιφερειάρχη κα Ρ. Κράτσα και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη έως σήμερα και ασς δεσμεύτηκαν σε άμεση επίλυση του θέματος.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί, ενώ υπάρχει η χρηματοδότηση εξασφαλισμένη  από πριν ακόμη υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση το 2019, τα χρήματα στο ταμείο της Περιφέρεις, ο τάπητας στις αποθήκες του εργολάβου στην Αθήνα και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, γιατί δεν υλοποιείται το έργο.

Τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου είναι ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και κάθε χρόνο το γήπεδό μας γέμιζε από παιδικές-μαθητικές παρουσίες, διοργανώνοντας αθλητικές δραστηριότητες. Το γήπεδο όπως όλα της ευρύτερης περιοχής δεν είναι μόνο χώρος διεξαγωγής αγώνων, ανά διαστήματα διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις όπως:

Ποδηλατικοί γύροι

Πολιτιστικά δρώμενα (χορευτικά - μουσικά)   

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του ΑΣ Θιναλιακός

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ανεμογιάννης

 

Κοιν. κα Ρόδη Κράτσα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Πίνακας αποδεκτών

κ. Στ. Γκίκα Βουλευτή Κέρκυρας

κ. Αλ. Αυλωνίτη Βουλευτή Κέρκυρας

κ. Δημ. Μπιάγκη Βουλευτή Κέρκυρας

κ. Νικ. Μουζακίτη Πρόεδρο Π.Ι.Ν.

κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι (ΠΕ Κέρκυρας)

κ. Σπ. Μωραΐτη Πρόεδρο ΣΥΠΑΠ Κέρκυρας

κ. ι. Βλαχόπουλο Πρόεδρο ΕΠΣ Κέρκυρας

κ. Γ. Μαχειμάρη Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας

κ. Θ. Μαυρωνά Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού Βόρειας Κέρκυρας

κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Βόρειας Κέρκυρας

κ.κ. Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

κ.κ. Διευθυντές Σχολικών Κέντρων Α΄ και Β΄  Βάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Κέρκυρας

κ.κ. Πρόεδροι Αθλητικών –Πολιτιστικών Συλλόγων Βόρειας Κέρκυρας

    

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια