Η ΕΓΕΣΥΚ για την απάντηση της αν. Υπ. Υγείας σχετικά με τη στελέχωση του Νοσοκομείου

Η ΕΓΕΣΥΚ για την απάντηση της αν. Υπ. Υγείας σχετικά με τη στελέχωση του Νοσοκομείου

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας για τα όσα απάντησε η Μίνα Γκάγκα στον βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη:

20
Σεπτεμβρίου / 2022

Σε αμηχανία βρέθηκε η Υφυπουργός στη χθεσινή επίκαιρη ερώτησή του βουλευτή Κέρκυρας Δημήτρη Μπιάγκη (video). Παραδέχτηκε αυτό που λέμε τόσο καιρό.
Προκηρύχθηκαν 11 θέσεις (από τις οποίες οι 4 προέβησαν άγονες) το 2020, κουβέντα όμως για τις 3 επόμενες προκηρύξεις που αγνοήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
 
Στις 12 θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2021 προ της ένταξής μας στην Α προβληματική, διοριστήκαν 2 μόλις γιατροί. Ορθά δηλώνει ότι έχουν αποβεί άγονες 3 από αυτές, αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί ότι ολοκληρώνονται οι υπόλοιπες 7 προσλήψεις.
 
Κύρια υφυπουργέ σας πληροφορούμε λοιπόν ότι από αυτές τις 7 εναπομείνασες θέσεις, στην Παθολογία, την Νεφρολογία, τη Ψυχιατρική παιδιού και εφήβου, δεν υπάρχει καν ενδιαφερόμενος (δε θεωρούνται άγονες αυτές; δε μιλήσατε με την ΥΠΕ πριν απαντήσετε;)
 
Από τις 4 θέσεις που μένουν, οι 2 αφορούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο όπως αναφέρατε είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Ας μάθει λοιπόν ότι για το τμήμα αυτό το οποίο έχει στελέχωση 30%, ΜΟΝΟ στη μια από τις δυο θέσεις εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και ο μοναδικός αυτός ενδιαφερόμενος έχει ήδη δεχτεί άλλη θέση. Άγονες και αυτές.
 
Πανηγυρίζουμε για 23 προκηρυγμένες θέσεις το 2020 και 2021 (Τη στιγμή που η Καλαμάτα προκήρυξε 40 και η Τρίπολη 43 – Νοσοκομεία ιδίου μεγέθους), από τις οποίες έχουν προσληφθεί 9 άτομα!
 
Δε μπορούμε εδώ να μη σχολιάσουμε πως, σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που αναφέρετε, οι θέσεις ήταν στο σύνολο 5 και ο ενδιαφερόμενος ένας που είχε δηλώσει 2 επιλογές. Ακόμα 4 άγονες από εκεί (ευχαριστούμε για την υπενθύμιση).
 
Δηλαδή παραδέχεστε από το βήμα της βουλής, ότι κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που η ΠΕ Κέρκυρας δε βρισκόταν στο ίδιο καθεστώς με τα υπόλοιπα Ιόνια από τις 17 θέσεις που προκηρύχθηκαν οι 12 τουλάχιστον βγηκαν άγονες! ΕΥΓΕ!
 
Αν συνυπολογίσουμε και τις θέσεις της μιας και μοναδικής προκήρυξης του 2020 που βγάλατε… Οι άγονες θέσεις μέσα σε 2 χρόνια φτάνουν τις 16!!!
Ξεχνάτε τις άγονες του παρελθόντος: 1 Παιδιατρική, 3 ΤΕΠ, 2 Ψυχιατρικής, 2 Παθολογίας από το 2018 που έγινε η τελευταία επαναπροκήρυξη;
 
4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Υ.Γ. Προς πληροφόρηση σας κυρία υφυπουργέ: Ο επεμβατικός καρδιολόγος για να χρησιμοποιηθεί από ένα νοσοκομείο, χρειάζεται απαραίτητα την ύπαρξη αιμοδυναμικού εργαστηρίου…
Ελέγξατε αν υπάρχει τέτοιο τμήμα στο Γ.Ν. Κέρκυρας προτού προκηρύξετε αυτή τη θέση;
Ήρεμα ρωτάμε…