Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραυματίστηκε νοσηλευτής της Ψυχιατρικής Κλινικής από πτώση παραθύρου

Νοσοκομείο Κέρκυρας
20 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:05

Το Σωματείο απαιτεί από τη Διοίκηση να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα βαρύ παράθυρο που έπεσε τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, έναν νοσηλευτή της Ψυχαιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων το περιστατικό συνέβη στις 18/9/22 και είναι η τρίτη φορά κατά την οποία εργαζόμενοι στην ψυχιατρική κλινική έρχονται σε κίνδυνο από ογκώδη και βαριά παράθυρα τα οποία φεύγουν από τις θέσεις τους. «Πολύ περισσότερες φορές έχει συμβεί το ίδιο γεγονός  χωρίς ευτυχώς  να βρίσκεται από κάτω νοσηλευόμενος η εργαζόμενος και μόνο λόγω τύχης δεν έχει συμβεί έως σήμερα σοβαρός τραυματισμός ασθενούς η προσωπικού

Οι διαφορές «πατέντες» και παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας  όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά αντιθέτως δίνουν μια ψευδή αίσθηση ασφαλείας μέχρι την επόμενη πτώση

Αντί να εφευρίσκονται πατέντες, απαιτείται άμεσα αλλαγή και αντικατάσταση  του προβληματικού εξοπλισμού, απαιτείται άμεσα να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες  προυποθέσεις  για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών και την ασφαλή εργασία των εργαζομένων.
Απαιτείται αυτοψία και μελέτη από  τεχνικό ασφαλείας ώστε να επισημανθεί οποιαδήποτε παράλειψη κακοτεχνία και επικινδυνότητα ώστε να καταστούν οι χώροι εργασίας και νοσηλείας των ασθενών ασφαλείς.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια νοσηλευομένων και εργαζομένων».