Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία για τις σχολικές μεταφορές την Τετάρτη στη Νομαρχία

Ένωση Γονέων
20 Σεπτεμβρίου 2022 / 12:35

Ένωση Γονέων: «Διεκδικούμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα διαμαρτυρίας απευθύνει η Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με αιχμή το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών:

«Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι μαθητές βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν να φτάσουν με κάθε μέσο στα σχολεία τους. Εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να μετακινήσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους λόγω του ωραρίου εργασίας τους.

Έντονο είναι το πρόβλημα για το Μουσικό σχολείο και τα Ειδικά σχολεία αφού σε αυτά φοιτούν μαθητές απ΄όλες τις περιοχές της Κέρκυρας. Κάποιοι από αυτούς μένουν σπίτια τους αφού είναι αδύνατη η προσέγγιση των σχολείων τους με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Τα ίδια προβλήματα και σε μια σειρά άλλα σχολεία όπως Αγρού, Καστελλάνων Μέσης, Αργυράδες, Κοντόκαλι κ.α.

Μπροστά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα των μαθητών και των γονέων τους η Περιφέρεια "σφυρίζει" αδιάφορα. Η υποχρηματοδότηση της πολιτείας για τις σχολικές μεταφορές δυσχεραίνει την κατάσταση και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Η Ένωση Γονέων κεντρ. Κέρκυρας καλεί όλους τους συλλόγους γονέων σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στην πρώην Νομαρχία.

Διεκδικούμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.
Πάγια θέση μας είναι ότι η οριστική λύση του ζητήματος είναι να υπάρχει ένας δημόσιος οργανισμός σχολικών μεταφορών».