Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ντράπηκε και η ντροπή για το κατάντημα του ΕΑΚΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
19 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

«ΕΑΚΚ: Μια εικόνα λένε είναι 1000 λέξεις... 15 εικόνες πόσες;;; Εδώ θέλετε να προπονούμε παιδιά και να βγάζουμε αθλητές;;; Ντράπηκε και η ντροπή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «ΕΑΚΚ : Μια εικόνα λένε είναι 1000 λέξεις... 15 εικόνες πόσες;;;

Εδώ θέλετε να προπονούμε παιδιά και να βγάζουμε αθλητές;;;

Ντράπηκε και η ντροπή»

Η παραπάνω είναι ανάρτηση του προπονητή του Κερκυραϊκού Μάκη Τζήλιου, παλιού αθλητή του άλματος επί κοντό και η δημοσίευση 15 φωτογραφιών, μας υπενθυμίζει ακόμη μια φορά, την παντελή αδιαφορία της Πολιτείας και των εκπροσώπων της για το ΕΑΚΚ.

Είναι μια τραγική πλέον εικόνα, με χώρους ακόμη περισσότερο επικίνδυνους από ότι ήταν για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που «κάνουν κουμάντο» στο ΕΑΚΚ. Η απορία μου είναι, γιατί δεν του βάζουν λουκέτο αφού έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για να είναι στην άθλια αυτή κατάσταση;

Το ταρτάν άκρως επικίνδυνο για τραυματισμούς και ζημιές στα γόνατα (και όχι μόνο των παιδιών) σκάρες ξηλωμένες, σάπιες και επικίνδυνες για τα παιδιά, το ταρτάν στο διάδρομο για το επί κοντώ  ξηλωμένο με ανάλογο κίνδυνο για το αγώνισμα, έχουν φυτρώσει ακόμη και βάτα ή θάμνοι δίπλα στους διαδρόμους του ταρτάν, ακαθάριστα χόρτα παντού με κίνδυνο ακόμη και κάποιο φίδι να έχει φωλιάσει εκεί, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Δεν αναφερόμαστε στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι χέρσο χωράφι, πέρσι περίμεναν τις βροχές και αρχές Νοέμβρη πρασίνισε, φέτος μπορεί να μαζέψουν και χόρτα μετά από κάποιες βροχές.   

Το χειρότερο όλων αυτών είναι η σιωπή, αν μιλήσεις είσαι κόντρα τους, αν τους πεις το αυτονόητο «γιατί δεν πάνε σπίτι σας;» νομίζουν ότι είσαι εχθρός τους και βαλτός, ακόμα και πολιτικά κίνητρα μπορεί να δουν.  Το ότι κατάντησαν το ΕΑΚΚ ερείπιο και χώρο που θέλει γκρέμισμα και κτίσιμο από την αρχή δεν τους ενοχλεί. Κώλυσαν κάποιοι στις καρέκλες και δεν τις αφήνουν με τίποτε. Να παραιτηθούν; Ούτε λόγος. ΕΑΚΚ Σεπτέμβρης 2022 και έρχεται δύσκολος χειμώνας, που θέλει και πετρέλαιο για να μην ξανακλείσει 4 μήνες το κολυμβητήριο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια