Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας: «Δεν εξαιρείται η Νότια Κέρκυρα από τα έργα ύδρευσης»

Στέφανος Γκίκας
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:51

Η χρηματοδότηση θα έρθει από διαφορετική πηγή - Έγινε γνωστό από τον Υπουργό Υποδομών κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα και μάλιστα υποστηρίχθηκε και από τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή δημοσιεύματα του σημερινού Κερκυραϊκού Τύπου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στο Έργο Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας και στα υποέργα του, χρήζουν κάποιων διευκρινίσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.

Στις δηλώσεις που κάναμε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα στις 28 Ιουνίου 2022 και στα Δελτία Τύπου που ακολούθησαν, κατέστη απολύτως σαφές ότι:

Πρώτον, το Έργο Ύδρευσης Νήσου Κέρκυρας (έργο Φραγμάτων) εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ. Έτσι, στο αμέσως προσεχές διάστημα, με την εκκίνηση της διαδικασίας, θα έχουμε τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την Α΄ φάση ΣΔΙΤ.

Δεύτερον, το έργο αφαλάτωσης Κακόντραφος και Νεοχωρίου, ύψους άνω των 20 εκατ. Ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ η λειτουργία και η διαχείρισή του θα ενταχθεί εν συνεχεία στο μεγάλο Έργο Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας (ΣΔΙΤ). Το έργο θα γίνει με την μέθοδο «μελέτη – κατασκευή» και θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συνεπώς, τα έργα που αφορούν στην Νότια Κέρκυρα δεν εξαιρούνται, παρά χρηματοδοτούνται από διαφορετική πηγή. Δεν πρόκειται για νέο δυσάρεστο  δεδομένο, παρά για γεγονός που έγινε γνωστό από τον Υπουργό Υποδομών κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα και μάλιστα υποστηρίχθηκε και από τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Τέλος, το έργο αφαλάτωσης της Χρυσηίδας, παρότι βγήκε ο ανάδοχος, δυστυχώς καθυστερεί εξαιτίας ένστασης που κατατέθηκε κατά της διαδικασίας και αναμένεται η εκδίκασή της. Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και για αυτό το σκέλος του μεγάλου έργου.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε τα κονδύλια και προχώρησε τις διαδικασίες  για την υλοποίηση αυτού του άκρως απαραίτητου για την Κέρκυρα έργου, που καρκινοβατούσε επί πολλά χρόνια και μάλιστα είχε απενταχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εργαστήκαμε μεθοδικά για να δρομολογηθεί και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν το πολύπαθο αυτό έργο, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής στην Κέρκυρα.»