Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΕΛ: Έχουμε πάρει υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
31 Αυγούστου 2022 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, αλλά δικαιολογημένα ακούγονται παράπονα για τις εγκαταστάσεις, αφού μικροπαρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο από τον Δήμο δεν γίνονται.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, αλλά δικαιολογημένα ακούγονται παράπονα για τις εγκαταστάσεις, αφού μικροπαρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στο γήπεδο από τον Δήμο δεν γίνονται. Οι διοικήσεις της ομάδας έχουν κάνει κατά καιρούς πολλές παρεμβάσεις με δικά τους χρήματα, αλλά κάποια στιγμή το δημοτικό αυτό γήπεδο χρήζει παρεμβάσεων από τον Δήμο Ν. Κέρκυρας.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ «South Devils» έβγαλαν μια νέα ανακοίνωση που απευθύνεται στο Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, αρκετά αιχμηρή αυτή τη φορά, αλλά όσα ζητούν για το γήπεδο και την ομάδα είναι ρεαλιστικά και  πρέπει να γίνει κάτι. «Έχουμε πάρει υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις» τονίζουν και δικαιολογημένα, αν δει κανείς τις ανάγκες που υπάρχουν και την μη παρέμβαση του Δήμου.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρουν επισημαίνουν ότι μετά ένα μήνα (27/7 η πρώτη και 30/8 η 2η ανακοίνωση) δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε στο γήπεδο, η ομάδα ξεκίνησε προπονήσεις  και ο κίνδυνος τραυματισμών ελλοχεύει. Φοβούνται μήπως πέσει κάτι και σκοτωθεί άνθρωπος, ότι θα αρχίσουν οι βροχές και τα ταβάνια θα στάζουν και ζητούν από τον Δήμαρχο ή να προχωρήσει τις εργασίες ή να δώσει τη διαχείριση του γηπέδου στην ομάδα.  

Μάλιστα τονίζουν ότι ως τώρα κράτησαν ήρεμη στάση και ότι δεν θα θέλει να τους δει από την ανάποδη, αφού «θα φύγεις νύχτα για το Κανόνι και τη Λευκίμμη θα την βλέπεις με κιάλια» όπως αναφέρουν.  Ενώ στην ανακοίνωσή τους συνεχίζουν …. «Από υποσχέσεις χορτάσαμε και λόγια του αέρα, προχωρά σε πράξεις (όσο κ αυτό αν ακούγεται αστείο) γιατί τα περιθώρια στένεψαν παρά πολύ και θα υπάρξει πρόβλημα...!!! Έχουμε πάρει πολλές υποσχέσεις και από εσένα και από το άλλο το φυντάνι τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών που έχεις και μέχρι τώρα έμειναν μόνο υποσχέσεις, γι' αυτό κάντε και καμιά πράξη αυτές τις υποσχέσεις γιατί θα γελάσουμε πολύ και δεν θα αρέσει σε κανέναν από τους δυο σας..!!!».

Ζητάνε τώρα έργα, θεωρώντας ότι το πιο σημαντικό είναι η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, προπονητών κλπ.   Στις επισημάνσεις τους καταλήγουν… «Περιμένουμε γρήγορα απαντήσεις αλλιώς ετοίμασε βαλίτσες για αναχώρηση από το νότο. Και κάτι τελευταίο: Με αυτό το περίφημο ταρτάν τι γίνεται;;;  Ξέρουμε κάτι;;; Ή θα πάει κ αυτό όπως το περίφημο κλειστό;;».

Πίκρα και αγανάκτηση δικαιολογημένη, από τη στιγμή που δεν γίνεται κάτι στο γήπεδο σύμφωνα με τους φίλους της ΑΕΛ. Μάλιστα για το θέμα του ταρτάν που είχε δημόσια (σε αγώνες δημοτικών σχολείων πριν τρεις μήνες) δεσμευτεί ο Δήμαρχος κ. Κ. Λέσσης, ότι θα δημοπρατηθεί (υπάρχει το σχετικό βίντεο) μέσα στον Ιούλη του 2022 για την τοποθέτηση ταρτάν, δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση και καμιά κίνηση προς το παρόν. Επειδή τα παιδιά της περιοχής που θέλουν να ασχοληθούν με τον στίβο και μάλιστα έχουν πολλές δυνατότητες, έχουν ανάγκη το ταρτάν πρέπει επιτέλους να γίνει, είναι άκρως επικίνδυνο να συνεχίσουν προπονήσεις (ιδιαίτερα το χειμώνα) σε ένα γήπεδο «καρμανιόλα».    

Το τμήμα στίβου της ΑΕΛ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση πρόσκληση για παιδιά δημοτικών σχολείων να ασχοληθούν με την Ακαδημία στίβου και υπάρχει το Σάββατο συνάντηση στο γήπεδο με τους γονείς.

 

Η ανακοίνωση

Οι γονείς των παιδιών (ηλικίας 7 έως 11 ετών) που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ακαδημία στίβου της Α.Ε. Λευκίμμης παρακαλούνται να προσέλθουν σε συνάντηση-συζήτηση στο στάδιο Λευκίμμης το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα ενόψει της έναρξης της νέας αθλητικής χρονιάς. Καλή αρχή.

Όπως και να το κάνουμε, είναι ίσως η πιο αδικημένη περιοχή του νησιού η Λευκίμμη, με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που θέλει παρεμβάσεις, χωρίς κλειστό, χωρίς ταρτάν παρ΄ όλο που υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με ποδόσφαιρο, στίβο, μπάσκετ ενώ αναγκαστικά διαλύθηκε η ομάδα βόλεϊ ΟΠΛ Αρχίλοχος, αφού δεν υπάρχει μέρος για να προπονηθούν τα παιδιά. Οι φωνές είναι απόλυτα δίκαιες και δικαιολογημένες, όπως και η αγανάκτηση των ανθρώπων της περιοχής, έχουν και αυτοί δικαίωμα αθλητικών εγκαταστάσεων για τα παιδιά τους. Κάποιοι ας αφήσουν τις υποσχέσεις, τα έργα επί χάρτου και ας κάνουν πράξεις.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια