Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα καταγγελία Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Σεφ ξυλοφόρτωσε λατζέρη!

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
19 Αυγούστου 2022 / 14:15

Σταμάτης Πελάης: «Οι νταήδες της εργοδοσίας, βρίζουν, απειλούν, τρομοκρατούν»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα ένα περιστατικό βιαιοπραγίας έρχεται να προστεθεί στη σειρά των καταγγελιών που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σε συνέχεια του ξυλοδαρμού του βοηθού χασάπη από τον προϊστάμενο του και τον σεφ το Σάββατο 23 Ιουλίου και ακολούθως την βιαιοπραγία της προϊσταμένης ορόφων σε βάρος καμαριέρας στις 5 Αυγούστου, χθες 18 Αυγούστου, σεφ μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης ξυλοφόρτωσε λαντζιέρη.

Η εργοδοσία και τα "στελέχη" της έχουν ξεφύγει τελείως, έχουν ξεμπερδέψει τους εργαζόμενους στην δουλειά, βρίζουν, απειλούν, τρομοκρατούν.

Οι διακομιδές εργαζομένων στο νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία
εξ αιτίας της ψυχολογικής βίας, την εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, έχουν λάβει χαρακτηριστικά καταιγίδας.

Το θράσος των ξενοδόχων ξεχειλίζει, αφού, αντί να λάβουν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και να μαζέψουν τους "νταήδες", τους επαινούν και πιέζουν τα θύματα να μην μιλήσουν και να μην αντιδράσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα η μόνη τιμωρία που επεβλήθη στους θύτες ήταν η απομάκρυνση μόνον για 4 ημέρες! της προϊσταμένης από το ξενοδοχείο , ενώ τόσο στην περίπτωση με τον χασάπη, όσο και στην περίπτωση με την προϊσταμένη οργανώθηκε "συνομωσία προθύμων" για την δημιουργία κλίματος υποστήριξης των θυτών μέσα στα ξενοδοχεία και συκοφάντησης των θυμάτων!!!
Περιμένουμε να δούμε ποια μέτρα θα λάβει η εργοδοσία στο τελευταίο περιστατικό εργοδοτικής βίας.

Δηλώνουμε ότι αν δεν υπάρξει πραγματική τιμωρία και απομάκρυνση απ τα ξενοδοχεία όλων αυτών που σηκώνουν χέρι, θα αναλάβουμε αγωνιστική δράση αποκλειστικά γι αυτά τα φαινόμενα. 

Τέλος καλούμε την Ένωση Ξενοδόχων να κατεβάσει τις σημαίες της αδιαλλαξίας , του αυταρχισμού και της ληστείας του κόπου  των εργαζομένων και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να συμφωνήσει κανόνες εργασίας και αμοιβής που θα διασφαλίζουν  την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και της τουριστικής οικονομίας και θα καθιερώσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».