Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ: Γδέρνουν οικονομικά τον κόσμο και υπερηφανεύονται γι αυτό!

Τ.Ε. ΚΚΕ
04 Αυγούστου 2022 / 19:29

Ανακοίνωση της Τοπικής του ΚΚΕ με αφορμή τα εγκαίνια του καταφυγία τουριστικών σκαφών στην Αλύπα της Παλαιοκαστρίτσας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μία φιέστα λίγων και εκλεκτών και χωρίς καθόλου κόσμο, η εταιρεία που ενοικίασε το λιμάνι Αλύπας Παλαιοκαστρίτσας οργάνωσε εγκαίνια του λεγόμενου τουριστικού καταφύγιου με την παρουσία του Υπουργού Κικίλια, της Περιφερειάρχη, της Δήμαρχου Κέρκυρας, του Μητροπολίτη Κερκύρας και μερικών στελεχών της ΝΔ.

Το λιμάνι της Αλύπας κατασκευάστηκε το 1973 από το ΝΑΤΟ, παραχωρήθηκε στο Δήμο Παλαιοκαστριτών το 2002, «ανακατασκευάστηκε» το 2006 - 2008 από μία «σύμπραξη» 2 στελεχών της ΝΔ (Χαλικιά & Βόσδου) με την εταιρία «Τρίεδρον» του Μπόμπολα (κόστος 1,8 εκ. ευρώ) και καταστράφηκε η «ανακατασκευή» από 2 φουρτούνες του Σιρόκου στις 4/12 και 12/12 του 2008.

Συνειδητά όλες οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου Κέρκυρας (στον οποίο είχε περιέλθει το λιμάνι), το παράτησαν και το απαξίωσαν, με στόχο να το ιδιωτικοποιήσουν, πράγμα που έγινε με απόφαση της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ στις 21/7/2017 και στη συνέχεια της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ στις 29/7/2020.

Η εταιρεία που τελικά ενοικίασε το λιμάνι της Αλύπας έκανε μερικές εργασίες, έδιωξε για 3 μήνες όλα τα αλιευτικά σκάφη, με τεράστια ταλαιπωρία για τους ψαράδες και από τον Ιούνιο του 2022, επέβαλε υπέρογκα τέλη ελλιμενισμού για όλα τα ελλιμενιζόμενα σκάφη ανάλογα με το μήκος τους π.χ. για μία βάρκα πέντε μέτρων 500 ευρώ το μήνα, που φτάνουν τα 750 ευρώ το μήνα για σκάφη 15 μέτρων.

Είχαν το απύθμενο θράσος ο Υπουργός και η Δήμαρχος, να μιλήσουν για επένδυση που βοηθάει την περιοχή (!!!), όταν το κυριότερο έσοδο που έχει η εταιρεία είναι από το υπέρογκο τέλος ελλιμενισμού των μικρών τουριστικών σκαφών των εκατοντάδων ντόπιων επαγγελματιών του τουρισμού.


Από την διαδήλωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου για την ιδιωτικοποίηση του γραφικού λιμανιού. ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η ιδιωτικοποίηση δημοσίων υποδομών είναι «ανάπτυξη» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και με άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι δημόσιες υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες κλπ.) κατασκευάστηκαν με τους πόρους από την φορολογία του ελληνικού λαού και πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία, χωρίς εμπλοκή των καπιταλιστών - παρασίτων σε αυτές!!!

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αυξημένη τουριστική κίνηση και εκθείασε την πολιτική της κυβέρνησης του. Δεν είπε βέβαια καμία κουβέντα για το ποιος κερδίζει από την τουριστική ανάπτυξη, ούτε για την τεράστια εκμετάλλευση των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό που φτάνει μέχρι τους ξυλοδαρμούς εργαζομένων από την εργοδοσία, όπως συνέβη πρόσφατα στο ξενοδοχείο SANDY.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους του Νομού, την νεολαία, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, να καταδικάσουν την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της Δημόσιας Περιουσίας και Δημοσίων Υποδομών που πιστά υπηρετούν η Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.