Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ

Στέφανος Γκίκας
28 Ιουλίου 2022 / 15:06

Τα θέματα που συζητήθηκαν

ΑΘΗΝΑ. Νέα συνάντηση με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους ασφαλισμένους και στην Κέρκυρα.

Ο Βουλευτής έθεσε στον Διοικητή την σοβαρή έλλειψη εργατικού προσωπικού στις τουριστικές επιχειρήσεις. Σημείωσε ότι πρέπει να εκκινήσει έστω και τώρα η έκδοση προσωρινών αδειών εργασίας σε υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων των τουριστικών περιοχών κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο και να αποφεύγονται αχρείαστα πρόστιμα.

Επιπλέον έθεσε την ανάγκη ολοκλήρωση της διασύνδεσης των συστημάτων του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ και της αυτόματης άντλησης στοιχείων και από άλλους φορείς. Έτσι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται πιο γρήγορα. Σημείωσε δε ότι η άμεση διασύνδεση του ΕΦΚΑ με το σύστημα του ΚΕΑΟ θα διευκόλυνε σημαντικά και την ένταξη των οφειλετών σε προγράμματα ρύθμισης χρέους.

Ο Στέφανος Γκίκας έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη της δυνατότητας τροποποίησης στοιχείων ασφάλισης των ασφαλισμένων που σχετίζονται με αναλυτικές εγγραφές ΑΠΔ. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους εξαιτίας της καθυστέρησης, καθότι φαίνεται ότι οφείλουν μεγάλα ποσά ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

Τέλος, ο Βουλευτής επανέφερε τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα και οι οποίες οφείλονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού. Για την αντιμετώπισή τους και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ζήτησε εκ νέου την ενίσχυση του ΕΦΚΑ Κέρκυρας με προσωπικό.