Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την εξαγορά SYNKA - Μασούτης

SYNKA
14 Ιουλίου 2022 / 13:04

«Πριν λίγες ημέρες απολύθηκαν 13 εργαζόμενοι στον Ασπρόπυργο- φήμες ότι ανάλογη κίνηση θα γίνει και στην Κέρκυρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έχει περάσει καιρός από την εξαγορά των σούπερ μάρκετ «SYNKA» στην Κέρκυρα από την «Μασούτης» και ήδη αρχίζουν να μαζεύονται τα πρώτα «μαύρα σύννεφα» για τους εργαζόμενους, αναφέρει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Παρά τις διαβεβαιώσεις της νέας εργοδοσίας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ήρθαν πριν λίγες ημέρες οι απολύσεις 13 συναδέλφων στον Ασπρόπυργο και το κλείσιμο της αποθήκης εκεί. Όσο περνάνε οι ημέρες φουντώνουν οι φήμες ότι ανάλογη κίνηση θα γίνει και στην Κέρκυρα».
 
Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η νέα εργοδοσία θέτει διλήμματα στους εργαζομένους, να διαλέξουν μεταξύ μιας πιθανής βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας τους ή της απόλυσης.
 
Νέες συμβάσεις
 
Πληροφορίες που επικαλείται το Σωματείο, αναφέρουν ότι η νέα εργοδοσία της ζητά την υπογραφή νέων συμβάσεων, με την δικαιολογία ότι αλλάζει ΑΦΜ και με την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χάσουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα που έχουν θεμελιώσει, ύστερα από εργασία ετών.

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η εξαγορά των «SYNKA» από την «Μασούτης» έγινε με την διαδικασία της «διάδοχης  κατάστασης», πράγμα που σημαίνει ότι η νέα εργοδοσία μαζί με όλα τα υπόλοιπα, είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει και το σύνολο των εργαζομένων της προηγούμενης εταιρείας με τις σχέσεις εργασία που έχουν και βέβαια χωρίς να χρειάζεται η υπογραφή οποιαδήποτε νέα σύμβαση ή άλλη συμφωνία… Μάλιστα, αυτό αποτέλεσε προϋπόθεση, ώστε να γίνει η εξαγορά.

Οποιαδήποτε επομένως απαίτηση από την πλευρά της νέας εργοδοσίας έχει άλλους σκοπούς! Καλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην υπογράψουν καμία νέα σύμβαση, συμφωνητικό ή οτιδήποτε άλλο τους ζητηθεί από την νέα εργοδοσία και σε μια τέτοια περίπτωση να επικοινωνήσουν αμέσως με το Σωματείο μας! Η νέα εργοδοσία να "βρει τοίχο" από το σύνολο των εργαζομένων!»
 
Τα αιτήματα του Σωματείου
 
- Να μην γίνει καμία απόλυση 
- Να μην υπάρξει καμία τροποποίηση σύμβασης προς το χειρότερο (βλαπτική μεταβολή)
- Να γίνουν νέες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να σταματήσει η εντατικοποίηση
- Αυξήσεις στους μισθούς
- Να σταματήσει η ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας
- Νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής
- 7ωρο-5ήμερο-35ωρο