Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

To 3ο Γυμνάσιο ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας με σχολεία της Πολωνίας

3ο γυμνάσιο
14 Ιουλίου 2022 / 10:38
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ταξίδι του 3ου Γυμνασίου στην Κρακοβία στο πλαίσιο του ERASMUS+

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ροή του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Ο Ψηφιακός Γραμματισμός του 3ου Γυμνασίου στην Ευρώπη και στο Διεθνές Περιβάλλον» κατά το χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου έως και 8 Ιουλίου στο Δημόσιο σχολείο Zespol Szkol w Lubczy στην πόλη Lubcza της Πολωνίας (ευρύτερη περιοχή της Κρακοβίας).
 
Τέσσερις (4) εκπαιδευτικοί με τον Διευθυντή του σχολείου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιτόπια επίσκεψη εργασίας (jobshadowing) για να ενημερωθούν από τους Πολωνούς συναδέλφους τους για το Πολωνικό εκπαιδευτικό σύστημα, την οργάνωση και λειτουργία του Πολωνικού σχολείο καθώς και τη λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων (ΤΠΕ) στη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων.
 
Η επιτόπια επίσκεψη εργασίας περιελάβανε επιπλέον ημερήσια επίσκεψη σε σχολείο στην πόλη Ryglice, σχολείο μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπου η Διευθύντρια και καθηγητές του σχολείου αφού τους ξενάγησαν στους χώρους του συζήτησαν μαζί τους για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των τμημάτων ένταξης.
 
Η ολοκλήρωση του προγράμματος επισφραγίστηκε με τη συμφωνία, αντίστοιχες επισκέψεις Πολωνών συναδέλφων τους να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο σχολείο, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού των σχολείων και τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης που αυτά έχουν θέσει.
 
Η δεύτερη αυτή κινητικότητα στην Πολωνία συμπλήρωσε την μετακίνηση πέντε (5) εκπαιδευτικών του σχολείου στο Βερολίνο της Γερμανίας, οι οποίοι παρακολούθησαν σεμινάριο επιμόρφωσης με αντικείμενο της ΤΠΕ από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό επιμόρφωσης ‘EuropassTeacher Academy’.
 
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλια και εποπτεύεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.