Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον «αέρα» παραμένουν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Κέρκυρας

Καθαρίστριες
24 Ιουνίου 2022 / 12:45

Δυνατότητα και όχι υποχρεωτικότητα παράτασης λέει το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Υγείας - Η Διοίκηση συμπορεύεται με την απόφαση του Πρωτοδικείου που απέρριψε το αίτημα παράτασης των συμβάσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Αίολο» εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων των 30 εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, οι οποίες λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα παρότι κατατέθηκε, χθες Πέμπτη,στη Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες παρατείνεται η ισχύς σειράς ρυθμίσεων, ωστόσο επισημαίνεται ρητά στο άρθρο 10 η δυνατότητα παράτασης για τις συμβάσεις ΣΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση, σύμβαση ως 30 Σεπτεμβρίου 2022, χωρίς όμως να αναφέρει για υποχρεωτικότητα εφαρμογής του από τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Έτσι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το θέμα έχει τακτοποιηθεί.


Δεν προτίθεται

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Γ.Ν.Κ. η διοίκηση δεν προτίθεται να παρατείνει τις συμβάσεις τους και συμπορεύεται με την απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα προσωρινής διαταγής επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Σωματείο Καθαριστριών του ιδρύματος, προκειμένου να παραμένουν οι 30 εργαζόμενοι στις θέσεις τους απερρίφθη από το αρμόδιο δικαστήριο, ενώ ορίστηκε σύντομα δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Ιουλίου.

Το νοσοκομείο πάντως δεν πρόκειται να μείνει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας από 1η Ιουλίου, καθώς η διοίκηση έχει προχωρήσει ήδη σε διαγωνισμό για να αναλάβει το έργο ιδιώτης εργολάβος κατ’ εφαρμογήν σχετικού νόμου του Υπ.Υγείας.

Επειδή ωστόσο η υπόθεση έχει «κολλήσει» στις ενστάσεις που κατατέθηκαν, αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα ο διαγωνισμός, το έργο θα μπορεί να πάει σε απευθείας ανάθεση με ανοιχτές διαδικασίες.

Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο πολιτικής απόφασης με το βλέμμα πλέον στραμμένο στις εκλογές.

Πρόσκαιρη λύση

Πάντως ακόμη κι αν δοθεί παράταση, οι 30 εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον φόβο της απόλυσης μετά από τρεις μήνες. Κι αυτό διότι το σχέδιο νόμου που αναμένεται να περάσει από τις επιτροπές και να ψηφιστεί από την ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα δεν λύνει το πρόβλημα απλά αποτελεί μια πρόσκαιρη λύση για τους συμβασιούχους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ