Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής των καθαριστριών του Γ.Ν.Κ

Ασφαλιστικά
23 Ιουνίου 2022 / 12:19

Δεν θα μείνει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας το νοσοκομείο από 1η Ιουλίου, λέει η διοίκηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απορρίφθηκε το αίτημα της προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν χθες στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας, οι 30 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου, προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί. Πλέον οι 30 καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος μετρούν το χρόνο αντίστροφα, καθώς οι συμβάσεις τους μετά τις δυο τρίμηνες παρατάσεις που δόθηκαν λήγουν επίσημα στις 30 Ιουνίου.

«Το κλίμα δεν ήταν αισιόδοξο από χθες. Πλέον εάν δεν παραταθούν οι συμβάσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου από 1η Ιουλίου εμείς φεύγουμε», επισήμανε η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών του Γ.Ν.Κ. Ελένη Παγκράτη.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο νομικός εκπρόσωπός τους Δημήτρης Πετρόπουλος, αν και η προσωρινή διαταγή απορρίφθηκε, ωστόσο θεωρείται θετικό το γεγονός ότι ορίστηκε σύντομα η δικάσιμος για την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Ιουλίου.

Παράλληλα τον Νοέμβριο θα συζητηθεί η τακτική αγωγή που κατατέθηκε, προκειμένου οι 30 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ιδρύματος να γίνουν αορίστου χρόνου.

Η διοίκηση του Γ.Ν.Κ

Σε επικοινωνία της «Ε» με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη, επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν θα μείνει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας από 1η Ιουλίου.

«Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η παράταση των συμβάσεων με τις καθαρίστριες. Από 1η Ιουλίου πάντως το νοσοκομείο δε θα μείνει χωρίς καθαριότητα», επισήμανε ο ίδιος.

Όπως έχει δημοσιεύσει πάντως η «Ε» η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προχωρήσει ήδη σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο της καθαριότητας, ωστόσο προέκυψε εμπλοκή μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν.

Στη λογική πάντως της απευθείας ανάθεσης σε προσωρινό ανάδοχο μέχρι να ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός τίθεται ζήτημα σε σχέση με τα όρια νομιμότητας των συμβάσεων ανά ΚΑΕ ανά έτος, όπως επισημαίνουν πηγές.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ