Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Κάντα στην Λευκίμμη

Δημήτρης Κάντας
22 Ιουνίου 2022 / 15:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ισαύρου Μελικίων Λευκίμμης για την ημέρα μνήμης του ιδρυτή

του Πολιτιστικού Σωματείου «Λαοδάμας», Δημήτρη Κάντα – «Λαοδάμαντα». Παρουσιάστηκαν  κείμενα και εικόνες για τη ζωή και τη δράση του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την Λευκίμμη.



Επιπλέον, την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Ε.Κ.Α.Ο.Κ. Λαοδάμας, το Χορευτικό Τμήμα Φιλαρμονικής Γαστουρίου και το Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν.Υ.Θ. Ευαγγελιστρίας Ποταμίου Λευκίμμης, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών.



Όπως τόνισαν και άνθρωποι του ΕΚΑΟΚ Λαοδάμα:

«Ήταν ημέρα μνήμης για τον πατέρα, δάσκαλο, εμπνευστή, Δημήτριο Κάντα, στον αγαπημένο του τόπο που κληρονόμησε τις καταβολές, το ήθος και τις αξίες του, τ' Αλεύκι! Πολέμιος των διεφθαρμένων αξιών. Εχθρός του συμβιβασμού και της αδράνειας. Καλλιεργημένος διανοητής και ανήσυχος δημιουργός κ εμπνευστής!

Ευχαριστούμε θερμά τον παπα-Γεώργιο για την υλοποίηση της σκέψης και όλους εκείνους που οργάνωσαν την όμορφη ποιοτική βραδιά(Γιάννης Μακαντάνης, Γιάννης Λεπέσης, Τέλος Πανδής, τις χορευτικές ομάδες Γαστουρίου - Λαοδάμαντα και πλήθος ανθρώπων που συντέλεσαν στο όμορφο αυτό αποτέλεσμα»).

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.