Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Κάντα στην Λευκίμμη

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Κάντα στην Λευκίμμη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ισαύρου Μελικίων Λευκίμμης για την ημέρα μνήμης του ιδρυτή

22
Ιουνίου / 2022

του Πολιτιστικού Σωματείου «Λαοδάμας», Δημήτρη Κάντα – «Λαοδάμαντα». Παρουσιάστηκαν  κείμενα και εικόνες για τη ζωή και τη δράση του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την Λευκίμμη.Επιπλέον, την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Ε.Κ.Α.Ο.Κ. Λαοδάμας, το Χορευτικό Τμήμα Φιλαρμονικής Γαστουρίου και το Χορευτικό Τμήμα Ι.Ν.Υ.Θ. Ευαγγελιστρίας Ποταμίου Λευκίμμης, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών.Όπως τόνισαν και άνθρωποι του ΕΚΑΟΚ Λαοδάμα:

«Ήταν ημέρα μνήμης για τον πατέρα, δάσκαλο, εμπνευστή, Δημήτριο Κάντα, στον αγαπημένο του τόπο που κληρονόμησε τις καταβολές, το ήθος και τις αξίες του, τ' Αλεύκι! Πολέμιος των διεφθαρμένων αξιών. Εχθρός του συμβιβασμού και της αδράνειας. Καλλιεργημένος διανοητής και ανήσυχος δημιουργός κ εμπνευστής!

Ευχαριστούμε θερμά τον παπα-Γεώργιο για την υλοποίηση της σκέψης και όλους εκείνους που οργάνωσαν την όμορφη ποιοτική βραδιά(Γιάννης Μακαντάνης, Γιάννης Λεπέσης, Τέλος Πανδής, τις χορευτικές ομάδες Γαστουρίου - Λαοδάμαντα και πλήθος ανθρώπων που συντέλεσαν στο όμορφο αυτό αποτέλεσμα»).

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ