Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας: Προσωρινή «στέγη» για τις καλοκαιρινές παραστάσεις

Μον Ρεπό
16 Ιουνίου 2022 / 15:32

Π. Τζάννε: «Η Κέρκυρα δεν θα μείνει χωρίς παραστάσεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσωρινή φιλοξενία εξετάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας για τις παραστάσεις του καλοκαιριού, μιας και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες "ροκάνισαν" τον τελευταίο χρόνο χωρίς να μπει ούτε ένα καρφί για την νέα κατασκευή. 

Πέρσι το καλοκαίρι που εντοπίστηκαν επικίνδυνες φθορές στις κερκίδες και στη σκηνή του θεάτρου, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας αποφάσισε να το αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου. Ωστόσο οι ελπίδες ότι φέτος θα λειτουργήσει κανονικά, ναυάγησαν.

Το μεγάλο "αγκάθι" στην εύρυθμη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ, από την ημέρα της διάσπασης των κερκυραϊκών δήμων, ήταν ο διαδημοτικός χαρακτήρας που φρέναρε κάθε απόφαση. Τελικώς με νέο ΦΕΚ του Υπουργείο Εσωτερικών, το ΔΗΠΕΘΕ κατάφερε να περάσει ξανά στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και μόνον.

Οι διαδικασίες του διοικητικού απεγκλωβισμού αποδείχθηκαν πολύ πιο χρονοβόρες από το αναμενόμενο και δεν επέτρεψαν την επιχορήγησή του από τον Δήμο με το ποσόν των 200.000 € περίπου που απαιτείται για την συνολική αντικατάσταση της κατασκευής. 

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Παναγιώτα Τζάννε μιλώντας στην "Ε" ανέφερε ότι μόλις ξεκλειδώσει η πολυπόθητη επιχόρηγηση, ο διαγωνισμός και η κατασκευή του θεάτρου του Μον Ρεπό μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξη ότι «ίσως ακόμα και στο τέλος το καλοκαιριού, να μπορέσει να λειτουργήσει». 

«Η Κέρκυρα πάντως δεν θα μείνει χωρίς παραστάσεις», αναφέρει, «καθώς έχουμε ήδη εξετάσει λύσεις φιλοξενίας παραστάσεων σε άλλο χώρο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας». 

Το θέμα της επιχορήγησης αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας την ερχόμενη Δευτέρα, όπου και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση του σώματος.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ