Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρχαιρεσίες ΣΕΠΕ: Στις κάλπες αύριο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Κέρκυρας

ΣΕΠΕ
15 Ιουνίου 2022 / 14:09

Τέσσερις παρατάξεις διεκδικούν την ψήφο των 1.130 εν δυνάμει ψηφοφόρων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται αύριο δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Κέρκυρας για την ανάδειξη των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ).

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Μαντουκίου από τις 12 μ.μ – 7 μ.μ., ενώ νωρίτερα (10 π.μ.) στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί η τακτική γενική συνέλευση με τα εξής θέματα: Εργασιακά, αδιοριστία, ελαστική εργασία, ασφαλιστικά ζητήματα, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, αξιολόγηση και σχολικές υποδομές. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη που ανέρχονται στα 800 άτομα, ενώ στις αρχαιρεσίες μπορούν να λάβουν μέρος επιπλέον 330 αναπληρωτές, εφόσον καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνη Κουρσάρη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, η εκλογική διαδικασία είναι ιδιαίτερα μαζική στο Σύλλογο, καθώς κάθε φορά συμμετέχουν περί τα 800 – 900 άτομα.

«Καλώ ως Πρόεδρος τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες, γιατί η νίκη για όλους θα είναι η αυξημένη συμμετοχή», τόνισε ο ίδιος. Εκλογές δια ζώσης Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με δια ζώσης παρουσία, ενώ για πρώτη φορά, πέρα από τα τρία εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα, θα στηθεί κάλπη και στο Δημοτικό Σχολείο Παξών, καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν χορήγησε στους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστική άδεια για την διενέργεια εκλογών κατά την λειτουργία των σχολείων.

Τέσσερα σχήματα

Την ψήφο των εκπαιδευτικών διεκδικούν τέσσερα υποψήφια σχήματα. Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) που πρόσκειται στη Ριζοσπαστική Αριστερά, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) από το χώρο της ΝΔ, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία-Κίνηση Εκπαιδευτικών (παλιά ΠΑΣΚ) και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από το ΠΑΜΕ.

Συνολικά οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 79. Ειδικότερα από την ΑΑΚ οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 25, από τη ΔΑΚΕ στους 29, από την ΑΔΗΣΥ στους 13 και από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στους 12.

Οι εκπαιδευτικοί παράλληλα με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΕΠΕ Κέρκυρας θα εκλέξουν και τους αντιπροσώπους του συλλόγου στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στην 91η γενική συνέλευση της ΔΟΕ. Η θητεία όσων εκλεγούν και στις τρεις διαδικασίες είναι διετής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ