Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία εργαζομένων σε ξενοδοχείο του Πέλεκα

Απεργία
14 Ιουνίου 2022 / 15:14

«Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού και η παραβίαση της κλαδικής ΣΣΕ έφτασε τους εργαζόμενους στα όριά τους»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο του Πέλεκα στον Κοντογιαλό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: «Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, η άσκηση από την εργοδοσία πολυποίκιλων πιέσεων προκειμένου να «βγει» ο όγκος δουλειάς, η παραβίαση του 5ημέρου, του 8ώρου, του προγράμματος των διαλειμμάτων και της Κλαδικής ΣΣΕ έφτασε τους εργαζόμενους στα όριά τους. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν ο εξαναγκασμός σε παραίτηση προϊσταμένης που δεν δεχόταν να ασκεί πιέσεις στους εργαζομένους.

Παρά τις προσπάθειες των στελεχών της εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να μην απεργήσουν, και να μεταφέρουν παράνομα (ποιος ξέρει με τι μεθόδους) εργαζόμενους από άλλο ξενοδοχείο για να εργαστούν στη θέση των απεργών, η απεργία ήταν μαζική και έστειλε ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα ξενοδοχεία, καθώς και στις επιχειρήσεις των άλλων κλάδων του Ιδιωτικού Τομέα, γι' αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας και να οργανώνονται στα συνδικάτα τους, ώστε μαζί να δώσουμε μάχες για την ζωή που μας αξίζει»
.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, παρούσα στην απεργία ήταν η Ελληνική Αστυνομία, η οποία ωστόσο διαπίστωσε ότι ούτε έκτροπα, ούτε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων υπήρξε.